مشاوره حقوقی رایگان - حیاط مشاع

باسلام. قانون تقسیم بندی حیاط مشاع دو طبقه : سوال اول اینکه آیا بالکن جز حیاط میباشد یا جز ساختمان . سوال دوم اینکه بنده وبرادرم 2طبقه ساختمان انداختیم هرکدوم به صورت جداگانه یعنی من حدود3 سال است در ساختمانم که طبقه همکف هستم زندگی میکنم اما برادرم که طبقه 1 می باشد هنوز تکمیل نشده اکنون بخاطر حیاط باهم تفاهم نداریم ،چون برادرم نصف حیاط میخاد که دیوار چینی بکنه وسقفش هم بزنه میگه زیرش برا پارکینگمه سرش هم برا حیاط خصوصی و بنده مخالفم چون نصف حیات دیوار بکشه دو تا از پنجره های ساختمان بنده میفته داخل حیاط اون وجلو روشنایم گرفته میشه و نمای ساختمانم بدفرم میشه، آیا قانون نصف حیاط بهش میده که دیوار بچینه و سقفش هم بزنه یانه، ممنون میشم بزرگواری کنید راهنمایم کنید، خواهشا مواد قانونی را برای دفاع از خودم معرفی کنید. باتشکر

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

چنانچه در سند طبقه اول حقی در خصوص حیاط نیامده حیاط مشاع است و همه حق استفاده را دارند. همسایگانی که راه پله به حیاط ندارند تنها حق بصری به حیاط دارند . حیاط حق انحصاری طبقه اول نیست اما به جهت دسترسی ایشان تنها شخصی است که امکان استفاده از حیاط را دارد. بله می توان تقاضای تخریب انباری را داد. در خصوص نصب پلکان باید از شهرداری مجوز لازم اخذ شود و با توافق همه همسایگان می توان چنین کاری نمود.منظور از مشاعات ساختمان قسمت‌های مشترکی از ساختمان است که در اختیار تمامی ساکنین است. در واقع منظور از قسمت‌های مشترک، قسمت‌هایی می باشد که حق استفاده از آن منحصر به یک یا چند آپارتمان نیست و به تمامی مالکین به نسبت قسمت اختصاصی آن‌ها تعلق می‌گیرد.معمولا بخش های راهرو، پله و پاگرد که در خارج از قسمت های اختصاصی قرار دارند، قسمت های حیاط، حیاط خلوت، محوطه ساختمان، باغ و پارک که جنبه استفاده عمومی برای همه ی ساکنین دارند، پشت بام و پارکینگ همگی به عنوان مشاعات ساختمان محسوب می شوند.در شهرداری برای تشویق مردم برای احداث بالکن و ارتقاء دادن کیفیت ساختمان‌های مسکونی که ساخته می شود این قانون وجود دارد که،5 مساحت تراس های مسقف تا عمق 3 متر به شرح ذیل جزء زیربنا و تراکم طبقه محسوب می‌گردد.باید درخصوص بقیه از شهرداری جویا شوید