مشاوره حقوقی رایگان - نحوه مطالبه دیه، توقیف اموال منقول و غیر منقول در صورت عدم پرداخت دیه و متواری شدن جلب سیار...

با سلام و احترام عرض ادب خدمت وکلای گرانقدر
پرونده ی بنده با عنوان ضرب و جرح عمدی و سرقت خودرو پس از عبور از مراحل دادگاه بدوی و تجدید نظر نهایتاً با رای قطعی بدون هیچ گونه اعتراضی از سوی متهم انجام و صادر گردید و فی الحال در یکی از شعبه های اجرای احکام می باشد که به همین منظور ابلاغیه ی مربوطه به بنده اعلام شد، با این عنوان که طی مدت 10 روز فرصت دارم تا پیگیری و اقدام بابت مطالبه دیه را انجام بدهم ضمناَ قابل ذکر است متهم که چندروزیست که پس از متواری بودن بابت داشتن پرونده اولی که ضرب و جرح عمدی بوده دستگیر و در حبس به سر می برد و خانواده متهم با فشارهایی که بر شاکی آورده اند درصدد هستند با پرداخت مقداری جزیی از دیه مربوطه هر لحظه رضایت شاکی اولی را گرفته و پروسه دادگاه را بابت پرونده اولی پایان دهند تا اجرای حکم پرونده دومی اتفاق نیفتد و متهم مجددا متواری و غیر قابل دسترسی شود، ضمنا بابت پرونده (دومی) بنده که ضرب و جرح عمدی بهمراه سرقت خودرو که فی الحال همانطور که گفته شد در یکی دیگر از شعبه اجرای احکام همان دادگاه بسر می برد و قاضی محترم در این پرونده حکم به پرداخت دیه، 74 شلاق و حدود 11 سال حبس داده و نیز پرونده ی سوم هم با داشتن ضرب و جرح و سرقت با شاکی دیگری (سومی) در مراحل نهایی تجدید نظر بسر می برد. لذا با جمیع موارد فوق سوالاتی برای بنده مطرح می باشد که قابل ذکر است 1- با توجه به اینکه متهم در حبس بوده و تنهای حکم به به پرداخت دیه دارد نه اینکه حبس ، آیا می تواند به راحتی از بند رهایی پیدا کند؟.2- آیا بنده هیچ فرصتی از این بابت ندارم ؟ (بدلیل رفتن به ماموریت و مشغه کاری) و باید سریع کارهای مطالبه و... را انجام دهد با توجه به داشتن مهلت 10 روزه ؟ 3- نحوه انجام مطالبه دیه به چه صورت هست ؟ آیا در شعبه اجرای احکام این موضوع مطرح باید بشود؟ یا در همان دادگاه بدوی؟ (عنوان در خواست یا دادخواست و جزئیات مندرجات به چه صورت باید باشد؟). 4- لازم الاجرا بودن یا صدور اجرائیه رای قطعی به چه معناست؟ آیا در این مورد به بنده هم مصداق دارد یا خیر؟ 5- اگر احیانا از زندان آزاد شد یا به هرصورت ممانعت کرد از پرداخت دیه، فی الحال چگونه می توان در یک دادخواست یا درخواست از وی بابت توقیف اموال منقول و غیر منقول خودش یا ضامنین (درصورت وجود) و مسدود کردن حسابهای بانکی و همچنین درصورت متواری شدن جلب سیار و منع خروج قانونی و... اقدام نمود ؟ 6- آیا درخواست یا دادخواست تنها می توان بصورت کلی بیان نمود؟ بصورت ارجاع داد به رای قطعی صادره؟ یا با جزئیات؟ 7- عناوین دادخواست یا درخواست به چه صورت هست؟ 8- چون قاضی پرونده رای به تشدید مجازات در صورت داشتن سابقه زندان و موجود بودن پرونده های دیگر داده است به چه صورت می توان این مورد را هم در دادخواست یا درخواست ذکر نمود ؟ 9- در صورت تجمیع سه پرونده در یک شعبه اجرای احکام و تشدید مجرمیت، چگونه باید دادخواست یا درخواست تنظیم نمود ؟ 10 - اگر لطف نمایید حتی المقدور مراحل فعلی، بعدی جهت مطالبه دیه، توقیف اموال و حبس متهم، اجرای کامل رای صادره و تجمیع پروندهای دیگر در یک شعبه و... یا در صورت داشتن مواردی دیگر که خود جنابتان می دانید را به اختصار توضیح بدهید کمال تشکر را دارم
ببخشید از اطاله کلام
با سپاس فراوان

پاسخ ها :

پرسشگر :

سلام هیچ پاسخی نمی دهید؟

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

باسلام
اگه خودتون فرصت نمیکنید حتما یه وکیل بگیرید تا پیگیر پرونده باشه