مشاوره حقوقی رایگان - پارک ماشین در کوچه بن بست

با سلام خدمت شما بزرگواران عزیز
منزل ما در انتهای کوچه 8 متری بن بستی قرار دارد که دو خانه انتهایی آن به خیابان اصلی راه دارند و در کوچه دربی ندارد
همسایه روبه روی ما میگه شما حق پارک ماشین در نصف کوچه سمت من را ندارید و اینجا حق من است لطفاً توضیحات کامل رو ارائه بدید ممنون

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام.از نظر قانون مدنی که در ماده 24 مقرر داشته هیچ‌کس نمی‌تواند طرق و شوارع عامه و کوچه‌هایی را که آخر آنها , مسدود نیست تملک نماید، می‌توان اظهار نمود مستنبط از مفهوم مخالف ماده مرقوم، تملک کوچه‌هایی که, آخر آنها مسدود است یا به عبارتی کوچه‌های بن‌بست مجاز خواهد بود.
از دیدگاه حقوقی نیز بررسی وضعیت مالکیت در کوچه بن‌بست قابل تحلیل است.
اصولاً تصرف می‌تواند دلیل یا حداقل اماره مالکیت تلقی شود چنان‌که به موجب ماده 35 ق.م.، تصرف به عنوان مالکیت، دلیل مالکیت است. تصرف در مبانی حقوقی و فقهی از جهات متعددی مورد طبقه‌بندی واقع شده که از جمله آنه, ا تقسیم تصرف به دو نوع، یکی تصرفی که سبب مالکیت و دیگری تصرف ناشی از مالکیت است.
الف) تصرفی که سبب حصول و اکتساب مالکیت می‌گردد مانند حیازت مباحات که نوعی تصرف بوده و در صورت , تحقق احیاء، موجب پیدایش مالکیت می‌گردد.اصولاً اگر دارنده حق مالکیت نسبت به کوچه بن‌بست منحصر به فرد باشد اعمال حقوق مالکانه مزبور به سادگی, و بدون تعارض با حقوق سایرین محقق می‌شود اما اگر مالکین کوچه بن‌بست متعدد بوده , و متعلق به چند نفر باشد ,
در این صورت افراز سهم مشاعی هر یک یا تقسیم سهم‌الشر که هر یک از شرکای مرقوم بین آنها باید براساس, ضوابطی خاص یا مستنداً به اصول حقوقی یا مبانی فقهی و شرعی صورت پذیرد.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر کوچه بن بست درمالیت سهرداری و یا شخص خاصی نیست و متعلق به همه شما هست باید توافق کنید و هیچ کدام نمیتواند ادعای حق بر قسمت مشخصی را داشته باشد