مشاوره حقوقی رایگان - پس گرفتن وکالت بلاعزل

با سلام. بنده 11 سال پیش منزل خودم را به صورت وکالتی به همسرم منتقل کردم اما سند قطعی به نام خودم هست هنوز. بنا بر دلایلی میخواهم این وکالت را پس بگیرم آیا راهی دارد؟ چون در متن وکالتنامه نوشته شده موکل ضمن عقد خارج لازم حق عزل وکیل را از خود سلب می نماید. آیا امکان فروش برای بنده هست؟ تو را به خدا راهنمایی کنید چه کار کنم. سپاسگزارم

پاسخ ها :

دادراه

دادراه:

استان :

به طور کلی اگر فقط وکالتنامه تنظیم کرده اید، خودتان می توانید ملک را بفروشید، ولی اگر او قبل از شما ملک را بفروشد، باید پول ملک را به شما بدهد. چون صرفا وکیل شما است و ملک را از شما نخریده است. اما اگر خودتان در متن وکالتنامه یا در جای دیگری نوشته باشید که ملک را به او داده اید یا به او فروخته اید، دیگر خودتان حق فروش را ندارید. وکالت بلاعزل در فروش به این معنی است که وکیل می تواند مثل شما ملک را بفروشد، اما به این معنی نیست که خودتان نمی توانید بفروشید. همچنین اگر در جایی درج شده باشد (قرارداد مکتوب یا خود وکالتنامه) که شما حق انجام امور درج شده در وکالتنامه را از خود سلب کرده اید، دیگر نمی توانید خودتان بفروشید.
البته وکیل اگر آن را بفروشد باید مبلغ مربوط به فروش را به شما بدهد. در صورتی که این کار را نکند، شما می توانید علیه او دادخواست یا شکوائیه تنظیم کنید تا پول را به شما بدهد.
در کل اگر متن وکالتنامه مشخص باشد، و به جز آن متن توافق یا قرارداد دیگری بین شما مبنی بر فروش یا انتقال ملک وجود نداشته باشد، بهتر می توان نظر داد.
در مورد فسخ وکالت بلاعزل حضور دو طرف برای فسخ در دفتر اسناد رسمی لازم است.