مشاوره حقوقی رایگان - قرار شرط عسر و حرج

سلام بنده شغل خاصی دارم به گونه ای که ممکن است مأموریت ناگهانی که خود نمی دانم و برای ماه های طولانی باید بروم برای بنده پیش می آید لذا هنوز نیز ازدواج نکرده ام ولی می خواهم بدانم می توانم در در محضر ازدواج و در عقد نامه ضمن اطلاع کتبی در سند ازدواج به خانم آینده خود شرایط سختی و شغلی زندگی ام را برای ایشان مقرر و مکتوب بنمایم و ایشان بپذیرد و ذیل آن را امضاء نماید تا وقتی در زندگی آمد و به طور عملی با شرایطم رو به رو شد جا نزند و به استناد عسر و حرجی که بنده به واسطه شغل خود دارم ، خانم خود را مطلقه بنماید و بنده را نیز دچار آسیب بسازد ؟ متن توافق نیز بدین شرح می باشد : « در عقد خارج لازم دیگر زوجه(خانم) عسر و حرج ناشی از زندگی زوج را با آگاهی کامل می پذیرد و زوجه حق اعتراض از بابت عسر و حرج برآمده از شغل زوج را در زندگی مشترک از خود سلب و ساقط نمود » امضاء زوجه

پاسخ ها :

یوسف حزبا

جناب آقای یوسف حزبا :

با سلام...شرط اسقاط عسر و حرج میسر نیست..زندگی برپایه اخلاق،تفاهم،مودت و رحمت استوار است نه بر پایه ديکته کردن شرایط دشوار بر طرف مقابل.