مشاوره حقوقی رایگان - تخلف سازنده در مشارکت مسکونی

سلام
بنده مالک زمین هستم و در سال 97 در دفتر املاک با سازنده ای قرارداد مشارکت 50 در صدسهم  مساوی از واحدها برای هرنفر بستم   و اینکه هزینه های تخلفات شهرداری و تهیه سند کلا بر عهده سازنده  بوده و تاریخ اتمام کار ساختمانی و تحویل ساختمان آبان 99 تعیین شد  و مالک هیچ هزینه ای در این خصوص پرداخت نکند حق پیش فروش در قراداد فقط 2 واحد مجاز بود که من برایش پای قرارداد
خریداران را امضا نمودم تا کنون 2 دانگ از 3 دانگ سند را در دفترخانه بنام سازنده زدم و یک دانگ را هنوز نزده ام .
  ولی سازنده  بعدا تخلف کرد و بدلیل نیاز مالی 3 واحد دیگر از سهمش را هم‌پیش فروش کرد و کلا دیگه واحدی برای خودش ندارد و با خواهش و تمنا و ابراز مشکلات مالی از من خواست پای قرارداد های جدید را امضا کنم و من بخاطر پیشرفت کار ساختمان فقط دو واحد را پای قراردادش امضا کردم  ولی یک واحد آخر را بخاطر عدم اطمینان به سازنده امضا نکردم ولی سازنده آنرا پیش فروش کرده بود. اکنون 95 در صد کار ساختمان تمام شده ‌و برای 5 در صد باقیمانده منجمله تکمیل پارکنیک مقداری هزینه نیاز می باشد .سازنده اعلام کرده که دیگر هیچ پولی بابت اتمام 5 درصد  باقیمانده و  گرفتن انشعابات و  پرداخت جریمه های شهرداری و دریافت پابان  کار ساختمان ندارد و باعث اختلاف من سازنده شده است
با توجه به اینکه تا این تاریخ  یکسال از تاریخ مقرر در قرارداد جهت تحویل گذشته و من بدلیل آماده نشدن طبق قرارداد  تحویل نگرفتم.. ولی از طرفی خریداران واحد های سازنده 5 واحد سازنده را تحویل گرفته و اثاث آورده اند .
من خودم هیچ واحدی را نفروخته ام .
من  یک هفته پیش نزد داور قرارداد که همان مسئول دفتر املاک است اعتراض کتبی کرده ام ولی هنوز ایشان موفق به مذاکره با سازنده نشده است
 .سوال:
1- آیا خریداران پیش فروش  سهم سازنده  که من بعنوان شاهد قرارداد او را  امضاء کردم  میتوانند بر علیه من مالک ادعای خسارت ویا شکایتی بکنند و بخواهند یک دانگ دیگر را بنام سازنده یا آنان بزنم یا نه ؟ در حالی که تعهد سازنده تمام نشده است
2- آیا خریداران  میتوانند شکایت کنند و مرا مجبور به انجام هزینه های باقیمانده بکنند یا نه .
3- آیا من در قبال خریداران وظیفه ای دارم و قانون در این خصوص چه میگوید
4-آیا واحد پیش فروش شده که من پای قراردادش را امضا نکردم حق شکایت از من را دارد ؟
5-  آیا طبق ماده 222 قانون مدنی یا ماده های قانونی دیگر  حق فروش اون یک واحد را به جهت انجام هزینه های باقیمانده دارم چون در قرارداد مشارکت ماده 222 پیش بینی شده است  لیکن واحد  در تصرف خریدار میباشد چه میتوانم بکنم
6- سازنده میگوید دیگر پولی ندارد چه راهکار ی شما پیشنهاد میکنید که من متضرر نشوم
با تشکر از شما لطفا راهنمایی بفرمائید

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

باید مدارکتان بررسی شود. توصیه میشود یک نوبت مشاوره از طریق پنل کاربری درخواست کنید