مشاوره حقوقی رایگان - تصرف عدوانی و تسلیم مبیع

با سلام پنج سال پیش یک واحد آپارتمان به شخصی فروختم قبل از تاریخ تحویل کلید و دریافت مابقی ثمن معامله خریدار واحد فوق را تصرف عدوانی کرد و از پرداخت مابقی ثمن خودداری کرد و بعداً در دادگاه محکوم شد اکنون بعد از پنج سال رفع تصرف را گرفتم ولی خریدار دادخواست تسلیم مبیع را داده، آیا با توجه به رفع تصرف، می تواند حکم تسلیم مبیع را به نفع خود از دادگاه بگیرد؟ و تکلیف ما چیست؟ ممنونم

پاسخ ها:

باید قرارداد ملاحظه شود در هر حال به یاد داشته باشید که به محض انعقاد قرارداد فروشنده مالک ثمن و خریدار هم مالک مبیع م یشود اما اگر در قراردادتان چیزی در این خصوص و یا شرایط دیگری باشد که خریدار از آن تخطی کرده است در هر حال حق با شما خواهد بود در صورت نیاز به تقدیم لایحه و یا مشاوره بیشتر می توانید با بنده و یا همکاران محترم دادراه تماس حاصل نمایید

سلام " در فرض سوال ، پاسخ کلی با لحاظ عدم رویت و مطالعه مبایعه نامه ، فعلا بلی است . موضوع شکایت شما از خریدار بابت خلع ید آپارتمان مورد معامله موضوعی علیحده و جداگانه از بیع و معامله آپارتمان است . اگر شرایط فسخ معامله ایجاد نشده باشد و معامله مذکور صحیح و معتبر به وقوع پیوسته باشد ، خریدار می تواند از طریق مرجع صالح قضائی با اقامه دعوی تقاضای تسلیم و تحویل مبیع به طرفیت فروشنده ، ثمن معامله یا باقیمانده آنرا پرداخت و مبیع و آپارتمان مورد معامله را از فروشنده مسترد نماید .

تسلیم مبیع