مشاوره حقوقی رایگان - اعاده حیثیت

من قصد جدایی از شوهرم را دارم و 30 ماه پیش اقدام کردم ، و بهش فرصت زیادی برای مصالحه و طلاق توافقی دادم ولی ایشون می خوان بدون هیچ هزینه ای من از زندگی بیرون برم (مثل دو همسر قبلیش) اما من برای مهریه اقدام کردم و حالا که کار مهریه به مراحل اجرا رسیده اقدام به شکایت کذب و واهی علیه من کرده اند و به جرم تهمت و افترا و همچنین سقط جنین توسط مادر و همینطور فحاشی با الفاظ رکیک از من شکایت کردند. جلسه در شورا تشکیل شدوقتی توی جلسه شورا من در همه موارد مدارک ارائه دادم که شکایت ایشون کذب هست و قاضی شعبه متوجه شدند شکایت ایشون کاملا واهی هست و مدارک من مستند ، وکیل ایشون برای مصالحه پیشنهادی را بابت مهریه دادند و من نپذیرفتم به صلح و سازش نرسید و قرار شد پرونده به دادسرا ارجاع شود. الان یک ماه از این ماجرا می گذرد و من قصد اعاده حیثیت دارم و خبری از ارجاع پرونده به دادسرا نیست به شورا مراجعه کردم گفتند باید شاکی یا وکیلش پرونده را به دادسرا منتقل کند و چون شرایط پرونده به نفعش نیست پرونده را به دادسرا نمی برد . آیا راهی برای اعاده حیثیت برای من وجود دارد؟
در بررسی روند پرونده نوشته شده پرونده مختومه شد. از اون به بعد خبری نیست. من برای اعاده حیثیت و پی گیری پرونده چه کار باید بکنم؟

پاسخ ها :

علی اصغر نادری

جناب آقای علی اصغر نادری:

ابتدا باید پرونده در دادسرا مطرح شود و منجر به قرار منع تعقیب شود پس از آن میتوانید در مورد اعاده حیثیت اقدام نمایید

یاسر معتمدی محمدیان

جناب آقای یاسر معتمدی محمدیان :

با سلام اولا اکیدا توصیه می نمایم که در اینگونه موارد روی دعوا و خواسته ی اصلی خود که در اینجا بحث مهریه و احیانا طلاق است متمرکز شوید و تا جایی که امکان دارد از سایر فرعیات دوری کنید ثانیا آنچه که با عنوان اعاده حیثیت مرسوم شده ، به دو روش قابل طرح و مطالبه است ، یکی مطالبه خسارت معنوی و دیگر اینکه به جرم افترا علیه طرف مقابل طرح شکایت نمایید . ثالثا در موضوعی که طرح نمودید عملا امکان مطالبه خسارت معنوی را ندارید و در رابطه با طرح شکایت افترا علیه همسرتان نیز با توجه به اینکه موضوع در شورای حل اختلاف مختومه شده و به مرحله تحقیقات مقدماتی نرسیده است لذا عملا در رابطه نیز امکان موفقیت برای شما چندان قابل تصور نیست . و رابعا نکته مهم این است که حتی به فرضی که بتوانید جرم افترا را علیه همسرتان ثابت کنید ، مجازات این جرم جزای نقدی درجه 6 یعنی 6 میلیون تومان جزای نقدی بوده که بعید است این جزای نقدی چندان موجب تشفی خاطر شما شود و با توجه به اینکه این جرم تعزیری درجه 6 است ، لذا برای همسرتان سابقه ی محکومیت کیفری نیز محسوب نمی شود لذا مجدد توصیه می شود که تمرکزتان را روی دعوای اصلی تان بگذارید و نه فرعیات

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
باید منتظر باشید تا پرونده به دادسرا فرستاده شود اگر متع تعقیب صادر شد آنگاه اعاده حیثیت کنید .

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
بعد از منع تعقیب تحت شرایطی می توانید با عنوان تهمت و افترا شکایت کنید.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام بعد از منع تعقیب تحت شرایطی می توانید با عنوان تهمت و افترا شکایت کنید.

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

بعد از منع تعقیب تحت شرایطی می توانید با عنوان تهمت و افترا شکایت کنید

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

بعد از منع تعقیب تحت شرایطی می توانید با عنوان تهمت و افترا شکایت کنید