مشاوره حقوقی رایگان - عقد مبایعه‌ نامه صوری برای ارث

سلام. 4تا برادر هستیم پدر و مادر من امسال فوت کرده و یک آپارتمان 4واحده داشت که یکی از واحدها در اختیار برادر سوم و بقیه در اختیار پدرم بود الان دوتا برادر کوچکترمان یک مبایعه‌ نامه به تاریخ سال 97در دست دارند که تا الان هیچ اسمی از آن نبوده و کاملا مشخص است که صوری است خود را ملاک هر 4واحد منزل میداند در حالی که قیمت و پول نه به حساب پدرم واریز شده نه مبلغ قید شده به ارزش منازل می‌باشد و کل دارایی پدرم همین منازل و 2دستگاه ماشین تراشکاری که آنها رو هم صاحب شدن و 4حبه زمین کشاورزی است که فقط همین زمین کشاورزی و مبلغ 700میلیون پول نقد برای تقسیم بین 4نفرمان مانده آیا پدرم می‌توانسته تمام این اموال و املاک را به این دو برادرم بدهد و آیا باتوجه به اینکه پولی بحساب پدرم واریز نشده مبایعه‌نامه قانونی است و در حالی که پدرم کارفرما بوده دو برادر با دستگاه های تراشکاری کار میکردم و بیمه آنها رو هم پدرم می‌پرداخته. لطفاً راهنمایی کنید چونکه من که پسر بزرگی هستم هم از خودم خانه دارم و هم کارمندم اما برادر دوم نه خانه دارد و هم بیکار است با سه تا بچه نمیخواهم حقش ضایع بشه. ممنون

پاسخ ها :

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

با سلام،شما انحصار وراثت نمایید و دادخواست تحریر ترکه و بعد تقسم ترکه دهید. آنها اگر ادعایی دارند در ارتباط با انتقال مالکیت باید با مدارک متقن اثبات کنند و شما در مقابل می توانید ادله خلاف مالکیت آنها را ارائه دهید.

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام.در خصوص سوال اول هرفردی در زمان حیات خود نسبت به مایملک خود هرگونه تصرفی واختیاری دارد فقط متوفی پس از مرگ نمی تواند بیش از ثلث اموال وصیت کند.در خصوص سوال دوم مبایعنامه یک سند عادی واعتبار ان به اندازه اعتبار سند رسمی نیست .وارثین تقاضای تقسیم وفروش دهند اگر برادران مدعی خرید هستند بایستی این ادعارا اثبات نمایند .

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

هر شخصی در زمان حیات می تواند مایملک خود را به هر فردی منتقل نماید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
هر شخصی می تواند در زمان حیاط اموال خود را به هر کسی که خواست انتقال دهد حتی اگر صلح یا هبه باشد.

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام اگر قراردادها اصالت داشته باشد معتبر است.