مشاوره حقوقی رایگان - نفقه معوقه و نحله

با سلام
همسر من دو سال پیش تحت شرایطی از من با تهدید دو برگ چک گرفت با عناوین نفقه معوقه و نحله و پس از 6 ماه از تاریخ سررسید برگشت زد و اقدام نموده در صورتیکه مستحق دریافت هیچکدام نبود. با توجه به قوانین مربوط به تجریدی بودن چک از طرفی و نوشتن عناوین نفقه معوقه و نحله در قسمت بابت چک از طرف دیگر آیا با اثبات عدم استحقاق ایشان در خصوص بدهی نفقه معوقه و عدم ارائه دادخواست طلاق از سوی بنده (زوج) در خصوص نحله آیا امکان ملغی کردن چکها وجود دارد؟

پاسخ ها :

علی اصغر نادری

جناب آقای علی اصغر نادری:

وجود اصل چک در ید دارنده دلیل مدیونیت صادر کننده است

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
اگر دارنده بلاواسط هستید می تونید دفاع کنید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر همسرتان ناشزه باشد یعنی زندگی مشترک را بی دلیل با اراده خود ترک کرده باشد بله مستحق نفقه نیست

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام شما باید ابتدا مبلغ چک را در صندوق دادگستری واریز نمایید و سپس دادخواست متقابل اقامه نمایید

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود
وجود چک در ید دارنده به منزله مدیونیت صادر کننده می باشد
مگر نسبت به اثبات عدم استحقاق اقدام و دادخواست استرداد مطرح نمایید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

درود مستحضر باشید
ابتدا باید مبلغ را در حساب دادگستری تودیع نمایید و بعد دادخواست بدهید.

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
اولا دلیل عدم مستحق بودن زوجه به نفقه یا نحله را شما باید ثابت نمایید
ثانیا وقتی چک کشیدید باصل بر مدیون بودن شما تلقی میگردد مگر خلافش ثابت شود

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

اصل بر مدیونیت شماست خلافش را باید ثابت کنید.