مشاوره حقوقی رایگان - ثبت شرکت

سلام. وقت بخیر. دو تا از برادرهایم بعضی مواقع توی کار خرید و فروش خودرو های مزایده ای هستند و در این کار شریک هستند (آن که بزرگتر هست راننده تاکسی است و آن که کوچکتر است شغلی ندارد و وقت آزاد بیشتری دارد ولی مدیریت کار با برادر بزرگتر است) من هم کارمند هستم ولی می خواهم با آنان شریک شوم. به من گفتند پول جور کن تا برایت در مزایده برایت ماشین بخریم و بفروشیم و سودی برایت تعلق بگیرد. ولی برای شریک شدن در این کار برایم کلی سوال مطرح می شود. مثلا یک خودرو پژو 405 در آگهی مزایده خودرو برنده شویم و فقط پول را من بدهم (حالا یک نمونه از شراکت ممکن است بدین شکل باشد). خوب 10 درصد از قیمت خودرو را باید من همان اول پرداخت کنم پس از برنده شدن 90 در صد بقیه پول را باید پرداخت کنم. ضمناً هزینه های دیگری شامل هزینه کارشناسی، آگهی، نقل و انتقال، را باید من پرداخت کنم ( خوب با توجه به اینکه من کارمند هستم و سر کار می باشم قاعدتاً من فقط یک سرمایه گذار محسوب می شوم و بقیه کارها تا ترخیص به عهده برادرم یا برادرانم می باشد. ) سند مالکیت خودرو تنها به نام برنده مزایده تنظیم میگردد من که هنگام برگزاری مزایده حاضر نیستم پس سند خودرو به نام یکی از برادرانم تنظیم می گردد. برادرانم پس از فروش خودرو اصل پول و سود سهم مرا به من می دهند. که مشخص نیست چند درصد از سود به آنها تعلق می گیرد اینجا سوالاتی برایم مطرح می شود: خودرو پس از ترخیص دست چه کسی باید باشد هزینه رنگ زدن و تعمیرات احتمالی پول سوخت و تعویض روغن را چه کسی باید بدهد. اگر مثلا دو ماه پس از ترخیص بیمه خودرو باید تمدید شود چه کسی هزینه آن را پرداخت می کند شاید چندین هفته و ماه نتوانیم خودرو را بفروشیم. آنوقت من که وام گرفتم و برای خرید خودرو قبلا پرداخت کردم با مشکل پرداخت اقساط مواجه می شوم. کلی سوال دیگر وجود دارد که هنوز به ذهنم نرسیده است.
سوال من از شما مشاوران محترم اینست که آیا بهتر نیست که برای انجام این کار سه نفره، یعنی خرید و فروش خودروهای مزایده ای(که بعدا ممکن است تعداد افراد بیشتر شود) ثبت شرکت کنیم و توافقنامه و یا تعهدنامه ای هم تنظیم و امضا کنیم که همه جزئیات و شرایط در آن نوشته شده باشد تا بعداً با مشکل مواجه نشویم؟ لطفاً مرا راهنمایی نمایید که چکار باید کنیم. با سپاس.

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام. بهتر است خودرو مزایده ای نخرید . این کار مشکلات خاص خودش را خواهد داشت