مشاوره حقوقی رایگان - سلامم

با سلام. چنانچه زن همسر خود طلاق گرفته و ساکن تهران باشد و مرد ساکن شهرستان. خانم بخواهد تقاضای ملاقات با طفل و ممنوع الخروجی وی را نماید و یا در صورت ممانعت پدر با ملاقات مادر و طفل به جرم ممانعت از حق شکایت نماید از کدام دادگاه باید اقدام نماید, دادگاه تهران یا شهرستان؟

پاسخ ها :

رقیه شکری

سرکار خانم رقیه شکری:

با سلام.اقامتگاه قانونی زوج در حال حاضر در شهرستان بوده فلذا باید در دادگاه محل اقامت خوانده طرح دعوی شود.

یک وکیل

سلام. وفق ماده 12 قانون حمایت خانواده زوجه می تواند در محل اقامت خود طرح دعوا نماید

یک وکیل

اما نسب به ممانعت از حق باید از دادگاه شهرستان محل اقامت زوج اقدام نماید

احمد باقری

جناب آقای احمد باقری :

با سلام کاربر گرامی با توجه به اینکه اینک مرد در شهرستان قرار دارد و ملاقات نیز باید در همانجا صورت بگیرد و ممانعت از ملاقات در شهرستان صورت گرفته لذا محل وقوع جرم در شهرستان محل سکونت ایشان بوده و باید در همانجا شکایت شما انجام شود.

یک وکیل

سلام " بزعم حقیر چونکه زوجه از همسر خود طلاق بائن گرفته و رابطه نکاح گسسته است و زوجین سابق در حال حاضر نسبتی با یکدیگر ندارند الا اینکه والدین طفل مشترک هستند لذا به نظر می رسد مادر طفل نتواند به استناد ماده 12 قانون حمایت خانواده ، دعاوی و امور خانوادگی خود را به عنوان زوجه سابق و مادر طفل در محل سکونت خود اقامه نماید و اگر هم این امکان با منع قانونی مواجه نباشد با توجه به اینکه حضانت طفل بر عهده زوج سابق و پدر قرار گرفته و محل نگهداری طفل و امکان ملاقات او در شهرستان است لذا بهتر است بر اساس ماده مذکور که این امکان به زوجه سابق و مادر طفل داده شده که بتواند در دادگاه محل اقامت خوانده (پدر طفل) اقامه دعوی نماید ، طرح دعوی در شهرستان محل اقامت خوانده صورت پذیرد که با اصل صلاحیت نسبی و محلی دادگاهها سازگارتر است .

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.دادگاه صالح محل اقامت زن.یاالله

یک وکیل

با سلام با نظر همکار محترم سرکار خانم اعتمادیان موافقم.

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

دادگاه محل اقامت زوجه و یا دادگاه شهرستان هر کدام که راحت تر هستید
شما می توانید برای مشاوره بیشتر با بنده یا سایر همکاران تماس حاصل فرمایید
قبل از تماس پیام ارسال دارید

علی رفیعی

جناب آقای علی رفیعی:

سلام در خصوص ملاقات وفق ماده 12 میتوان در محل اقامت زوجه طرح دعوی نمود ولی درخصوص ممانعت از حق محل وقوع جرم صالح به رسیدگی میباشد