مشاوره حقوقی رایگان - ورشکستگی

سلام و عرض خسته نباشید
یک سوال داشتم و اون این هست که یکی از آشنایان ما در حدود 50 میلیارد تومان چک بین مردم دارد و دلیل دادن این چک ها به مردم این بوده است که سرمایه آنها را جذب کرده و به آنها سود میداده است و چک ها بابت ضمانت سرمایه آنها و سود در مدت زمان معین بوده. این روند حدود دو سال بدون مشکل پیش رفته است و حالا شخص مورد نظر تمام سرمایه مردم را طی معاملاتی از دست داده است و هیچ اموالی اعم از هیچ نوع آن برای پرداخت به مردم و پاس کردن مبلغ تمامی چک ها ندارد.
در صورت اعلام ورشکستگی این شخص چه اتفاقی برای او می‌افتد؟
آیا او در زندان میماند؟
و راه کار بیرون آمدن آن شخص از زندان و تلاش تدریجی برای جبران خسارت مردم چیست؟
با تشکر

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
اگر تاجر تلقی گردد باید دادخواست ورشکستگی به طرفیت دادستان وطلبکاران مطرح ودر صورتیکه اثبات شود که تاجر بوده حکم ورشکستگی ایشان صادر میگردد
اگر هم تاحر نباشند باید دادخواست اعسار وتقسیط بدهند

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام بدهکار ، بعد از صدور حکم قطعی در مورد هر طلب ، ظرف 1 ماه از ابلاغ اجراییه باید دادخواست اعسار را مطرح نماید تا بدهی ، اقساط بشود

الهه دشتی

سرکار خانم الهه دشتی:

اعلام ورشکستگی برای عامه ی مردم نیست و تنها در مورد تاجر و شرکتهای تجاری مصداق دارد.در مورد فعایتهای دیگری که تحت شمول تجارت نباشد باید پس از محکومیت درخواست اعسار بدهند

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

درود اعلام ورشکستگی برای تاجر است و در اینصورت درخواست ورشکستگی دهند و باید رضایت بگیرند و الا به علت مقدار زیاد حبس می شوند و اگر هم بخواهند اعسار دهند حداق باید 20 یا 30 درصد آنرا پرداخت نمایند.