مشاوره حقوقی رایگان - محدوده لوله های شرکت نفت و گاز

با سلام و خسته نباشید، میخواستم بدونم اگه لوله نفت یا گاز تو زمین زراعی کسی رد شده باشه شرکت نفت چقدر باید خسارت بده و اینکه آیا اگر لوله از کنار زمین هم رد شده باشه باز هم میشه خسارت گرفت یا نه، اگر بله، تا چند متری زمین مشمول خسارت میشه؟!؟ چون پدر بزرگ من یه زمین زراعی داره که لوله نفت از کنارش رد شده و یکی از عموها از همه آنها گرفته که به وکالت از بقیه بره دنبال خسارت، بعد که خسارت رو گرفتن پول رو بین خودشون تقسیم کردن و به پدر بزرگ من چیزی ندادن و دلیلشون هم این بوده که لوله از کنار زمین پدر بزرگ من رد شده نه از توی زمین!!! قابل توجهه که زمین مال پدر پدر بزرگم بوده که انحصار وراثت نشده و پدر بزرگم و خواهر و برادراش خودشون همینطوری توافقی هر کدوم یه قسمت از زمین رو کشت کردن!

پاسخ ها :

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

با سلام این موضوع مشمول زمین پدربزرگ حضرت عالی نمی شود
به دو دلیل
1 زمین مرتبط با محل احداث و جانمایی لوله نیست
2- زمین به صورت توافقی بین ورثه بالقوه تقسیم شده است

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.موضوع کنار زمین درست است.ولیکن اینکه توافق شده زمین بین وراث مرزبندی شده باشد ،باید دید پدر بزرگتان نیز این توافق را پذیرفته یا خیر که اگر خیر قابل رسیدگی است ولاغیر.یاالله

پرسشگر :

یعنی اون مبلغی که شرکت نفت داده فقط بابت زمینهایی هست که لوله از توشون رد شده؟!

یک وکیل

اگر انحصار وراثت نشده و قرارداد کتبی بین آنها مبنی بر تقسیم وجود ندارد پدربزرگ شما می تواند نسبت به خسارت ادعا نماید زیرا آن زمین مشاع بوده در جز جز آن با خواهر ها و برادرهایش شریک است

یک وکیل

سلام " اگر عبور لوله ها در حریم عبور یا خارج از زمین اشخاص باشد مشمول پرداخت اجور یا خسارت نیست مگر مسیر عبور در زمین ملکی اشخاص باشد که ارزش آن به به موجب نظریه کارشناس رسمی دادگستری یا هیئت کارشناسی تقویم و پرداخت خواهد شد .

پرسشگر :

متشکرم، لطف کردید

محمد خادمي حمید

جناب آقای محمد خادمي حمید:

سلام همکاران محترم به درستی پاسخ مقتضی به سوال شما را داده اند