مشاوره حقوقی رایگان - معیوب بودن خودرو خریداری شده

سلام. در مرداد ماه 99 خودرو ای رو از سایت درج آگهی پیدا کردم و خریدم. فروشنده در هنگام معامله اعلام کرد فقط بخشی از گلگیر عقب رنگ دارد و بنده متاسفانه اعتماد کرده و بدون کارشناسی خودرو را خریدم.

در قولنامه قید شده: کليه خيارات از جمله خيار غبن به هر عنوان ادعا و به هر ميزان با اقرار طرفين و با علم و اطلاع کامل نسبت به عرف بازار اسقاط گرديد و موارد تقلب و تدليس از اين موضوع مستثني است.
ضمنا فروشنده بصورت دست نویس اضافه کرد: خودرو از لحاظ ظاهری و کم و کیف به رویت خریدار رسید.

پس از 6 ماه در بهمن 99 بنده از وجود تصادف شدید در ناحیه عقب ماشین مطلع شدم و بلافاصله در شورای حل اختلاف درخواست تامین دلیل کردم که کارشناس خودرو را 22 میلیون کمتر از قیمت معامله تعیین قیمت کرد.

لطفا بفرمایید با توجه به موارد فوق و این که همکار بنده در تمامی مراحل خرید و معامله، همراه من و شاهد قضایا بودند امیدی به احقاق حق من وجود دارد یا خیر؟ به نظر شما از باب خیار عیب باید لایحه نوشت یا تقلب و تدلیس؟
سپاس از بزرگواریتان.

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
هرچند درضمن عقد خیار غبن به هر درجه اسقاط شده است. لذادر صورتی که در عقد بیع، مطلق خیار غبن اسقاط شده باشد و مقید به مرتبه خاصی از آن نشده باشد، قانوناً و طبق موازین شرعیه، حاکی از مرتبه ای ادنی از غبن است و در هر مورد که غبن فاحش و غیر متعارف باشد، اسقاط حق خیار غبن، نافی استفاده از حق خیار غبن فاحش نیست.
لازم به توضیح است که خیار غبن بعد از علم بدان فوری است