مشاوره حقوقی رایگان - جزئیات قانون مستمری بگیران

با سلام و تشکر
اگر به دلیل عدم اطلاع، ازدواج دختر مستمری بگیر به سازمان تامین اجتماعی برای قطع مستمری اعلام نشود آیا مشمول جریمه است؟ آیا حقوق مادر بعد از قطع مستمری دختر کسر می شود؟

پاسخ ها :

صالح کاوری

جناب آقای صالح کاوری:

با سلام شرایط مقرر در قانون تأمین اجتماعی پس از تصویب «قانون اصلاح تبصره 2 ماده واحده قانون اجازه پرداخت سقف سنی پسران برای استفاده از مستمری، به 20 سال افزایش یافت. بر اساس بند 3 ماده 48، «فرزندان اناث در صـورت نداشتن شغل یا شوهر و فرزندان ذکور تا سن بیست سالگی و بعد از آن منحصراً درصورتی که معلول از کار افتاده نیازمند باشند یا اشتغال به تحصیلات دانشگاهی داشته باشند، حسب مورد از کمک هزینه اولاد، بیمه و مستمری بازماندگان یا حقوق وظیفه والدین خود برخوردار می‌گردند.»بر اساس بند 3 ماده 81 قانون تأمین اجتماعی، شرایط دریافت مستمری بازماندگان، برای پدر و مادر متوفی از این قرار است:«پدر و مادر متوفی، در صورتی که اولاً تحت تکفل او بوده‌، ثانیاً سن پدر از شصت سال و سن مادر از پنجاه و پنج سال‌تجاوز کرده باشد و یا آن‌که، به تشخیص کمیسیون پزشکی موضوع‌ماده 91 این قانون، از کارافتاده باشند و در هر حال، مستمری ‌از سازمان دریافت ندارند.» لذا تخلف از قانون حداقل ملزم به استرداد وجوه دریافتی خواهد شد وتخلف دختر به مادر سرایت نخواهد داشت .