مشاوره حقوقی رایگان - حسابرسی

سلام. شرکتی با مسئولیت محدود دارم که 60 درصد سهام برای من و 20 درصد همسرم و 20 درصد فرد دیگریست. از ابتدا با توجه به روابط شخصی با شرکا و اینکه هر کسی به کار خود مشغول بود حسابداری به معنای اصولی نداشتیم و هر کسی درآمد خود را داشت. البته بی حساب کتاب هم نبودیم و همه چیز ثبت میشد و به صورت سنتی انجام میشد. حساب به نام شرکت نیز باز نکردیم و هر کسی درآمد خود را داشت. بعد از 5 سال نفر سوم شروع به ترک تدریجی شرکت کرد و بعد در مرجع داوری شهرستان از بنده و شرکت شکایت نمود. مرجع کارشناسی را تعیین کرد که ایشان مدارکی را از ما خواست. اما بعد از 6 ماه نظریه ای داد که مشخص شد مدارک ما را نگاه نکرده و خود پرینت تمام حساب های بنده را از بانک گرفته و جمع آن ها را محاسبه نموده و طبق جدول ضرایب مالیاتی 20 درصد آن ها را سود و 20 درصد از این میزان را سود شریک ما اعلام کرده. ما هر چند به این روش محاسبه معترض بودیم لیکن بر فرض قبول کردن روش فوق اشکالی که وارد است آنست که مبالغ بین حسابی بنده حذف نشده و در واقع دوبار حساب شده و نیز مبالغی که آشنایان بنده در کارتخوان کارت کشیده اند و مبلغ زیادی هم هست را از مبلغ کل کم نکرده اند. سوال بنده اینست که اولا با چه اجازه ای بدون اطلاع بنده حساب های بنده در اختیار ایشان قرار گرفته به طوریکه طرف مقابل هم این حساب ها را دارد. سوال دوم اینست که این روش محاسبه بدون حذف موارد گفته شده چگونه میتواند صحیح باشد؟ در حالیکه ما مستندا مبالغ بین حسابی و غیر کاری را در اختیار ایشان قرار دادیم. (توضیح آخر آنکه پس از اعتراض ما به حسابرس و داور پرونده به شعبه حقوقی ارجاع شد و قاضی محترم استدلال ها را قبول و کارشناس دیگری تعیین کرد. اما قاضی بعد از دوهفته عوض شد و قاضی جدیدی جایگزین شد. کارشناس جدید نیز از همین روش استفاده کرد اما دو عدد متناقض و با اختلاف بسیار زیاد با کارشناس قبلی به دست آورد. قاضی جدید بدون جلسه با طرفین عدد کارشناس داوری را تایید نمود که بازهم مورد اعتراض ما قرار گرفته است.)

پاسخ ها :

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

بهتر است وکیل بگیرید در صمن هر کاری اصول و قواعد خاص خود را دارد شما نمی توانید الزامات قانونی را رعایت کنید بعد معترض باشید در صورت نداشتن دفاتر قانونی هر اقدام بر علیه سما می تواند حجت باشد ودر صورت داشتن دفاتر قانونی ناقص بر علیه سما دلیل و و حجت محسوب میشود لیکن به نفع شما خیر