مشاوره حقوقی رایگان - دریافت کننده پول

باسلام و خسته نباشید پس از قتل فرزند که مجرد بوده، پدر و مادر بعنوان ورثه ایشان مشخص شدند. بعد از چند سال پدر نیز درگذشت و ورثه او شامل همسر و دیگر فرزندان بودند و دو سال بعد یکی دیگر از فرزندان که متاهل بوده و شامل فرزند و همسر می باشد نیز فوت کرده . اخیراً مادر و بقیه فرزندان و همچنین فرزند برادر دوم که فوت کرده بدون هیچگونه شرطی (یعنی در پرونده بابت رضایت قید نشده که باید دیه پرداخت شود) از قصاص قاتل صرفنظر کردند ولی مبلغی از جانب خانواده قاتل به حساب مادر واریز شده. سوال بنده اینست که اولاً برای صرف نظر کردن از قصاص قاتل علاوه بر رضایت مادر مقتول آیا نیازی به رضایت بقیه خواهران و برادران و پسر برادر دوم که فوت شده نیز بوده است و دوم اینکه همسر و فرزند برادر دوم که فوت کرده سهمی از این پول خواهند برد یا اینکه کل مبلغ شامل مادر می شود. در صورتیکه تنها شامل مادر مقتول می شود لطفاً بفرمایید به استناد کدام ماده قانونی. متشکرم

پاسخ ها :

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

اول خیر هریک از ورثه میتواند اعلام رضایت کند و مبلغ بین ورثه تقسیم می شود.

منصوره روستایی

منصوره روستایی :

سلام ، اصلاح میکنم ، وراث پدر به تبع صاحب حق قصاص می شوند و به همراه مادر هر یک میتوانند رضایت دهند، دیه پرداختی بین همه ورثه تقسیم می شود.