مشاوره حقوقی رایگان - دور زدن قانون وصیت ارثیه

سلام و عرض ادب.
من یک برادر و سه تا خواهر دارم. پدرم تنها دارایی اش که یک باب منزل مسکونی بود وقف حوزه علمیه کرد و شرط گذاشته تا خودش و مادرم زنده اند در اون ساکن باشند و بعد به حوزه واگذار بشود. چون یکی از شروط صحت هر وقفی این هست که به محض جاری شدن صیغه وقف باید مورد وقفی به اهل وقف واگذار بشود، آیا این وقف صحیح است یا خیر؟
و اگه پدرم خونه رو به صورت وکالتی به رئیس حوزه یا شخص ثالث داده باشد و از او خواسته باشد که بعد از فوت خودش و مادرم اون رو وقف و به حوزه واگذار کند. در این صورت وقف از لحاظ قانونی صحیح هست؟
آیا با توجه به قانون نافذ بودن وصیت اشخاص در خصوص فقط یک سوم از اموالشون مکانیزمی برای چنین مواردی که دقیقا دور زدن قانون مذکور برای دست اندازی به اموال ورثه محسوب میشود در قانون پیش بینی شده یا خیر؟
ممنون میشوم اگه راهکاری وجود دارد که من، خواهر و برادرم بتونیم به حقمون برسیم، راهنمایی بفرمایید.
با توجه به این که به جز دو خواهر که اون ها هم خونه به نام همسرهاشونه من و دوتای دیگر مستاجریم و خودمون خیلی مستحق‌تر از حوزه علمیه هستیم .
قبلا از اختصاص وقت گرانبهاتون برای پاسخ به سوال سپاسگزارم.

پاسخ ها :

منصوره روستایی

منصوره روستایی :

سلام . وقف کردن ملک در زمان حیات، خارج از حیطه وصیت و ثلث ترکه هست و به نظر میرسد وقف با حق انتفاع تا زمان مرگ صورت گرفته است، البته بهتر است که اسناد وقفی بررسی شود.

اکبر نصر

اکبر نصر :

استان :

1-این وقف عمری است و صحیح می باشد هرچند قبض صورت نگرفته است.
2-خیر وقف صحیح نیستچون وکالت با فوت باطل می گردد.
3-این موضوع وصیت محسوب نمی شود و وقف یک نو ایقاع می باشد.
4جهت مشاوره بهتر به وکیل مداجعه کنید