مشاوره حقوقی رایگان - اعمال ماده 477

با سلام. هزینه نوشتن لایحه اعمال ماده 477 و نظر شما در مورد رای صادره چیست؟

در بند 22 قرارداد فروش قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو حاکم بر موضوع قید شده، ضمن این که ماده 10 قانون مدنی بیان می کند: قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی
که آن را منعقد نموده اند در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد، نافذ است.

رای تجدید نظر:
دادگاه بدوی نسبت به دعوی تجدید نظر خواه به خواسته مطالبه خسارت توقف خودرو (خواب خودرو) و همچنین
ضرر و زیان ناشی از عدم استفاده از بیمه نامه، کارت طلایی و گارانتی خودرو با جلب نظر کارشناس به انضمام کلیه
اولا این که خودرو خواهان از نوع خودروهای شخصی بوده و بنا به اظهار خواهان »: خسارات دادرسی، با این استدلال که
جهت استفاده شخصی خریداری شده و بعد از مدتی به فروش رفته است.
ثانیا منظور مقنن از تبصره 2 ماده 515 قانون آیین دادرسی مدنی منافع ممکن الحصول بوده است. یعنی منافعی که مقتضی وجودی آن ها حاصل شده باشد و این گونه منافع را عرف و قانون در حکم موجود می داند و چنان چه کسی آن را تلف کند یا باعث تقویت آن شود باید خسارت ناشی از اقدام خود را جبران کند. نظیر اجرت المثل ایام بیکاری راننده شاغل تاکسی صدمه دیده تا زمان تعمیر که با توجه به قواعد تسبیب و لاضرر و مقررات قانون آیین دادرسی مدنی این قبیل منافع قابل مطالبه می باشد. این در حالی است که خواسته خواهان در دعوای خواهان را غیر وارد تشخیص و مستندا به ماده 197 دادرسی مدنی که صحیح آن « . مانحن فیه این چنین نمی باشد.
قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی می باشد و به دادگاه نخستین متذکر می گردد. از و ماده 1257 قانون مدنی حکم بر بی حقی خواهان صادر و اعلام نموده است.
در ماده 18 آیین نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو دقیقا برای خودرو شخصی خسارت توقف در نظر گرفته: ماده 18- ضوابط پرداخت خسارت توقف خودرو به استثنای خسارات ناشی از موارد حادثه و تصادف به شرح زیر است:

الف- خودروی سواری: از زمان تحویل خودرو به نمایندگی مجاز به ازای هر روز توقف مازاد، به میزان یادشده در ماده (17) این آیین‌نامه به مقدار پانزده ده هزارم (0.0015) بهای خودرو به عنوان هزینه توقف توسط عرضه کننده به مصرف کننده پرداخت می شود.

ب- خودروی عمومی (تاکسی، وانت، ون): از زمان تحویل خودرو به نمایندگی به ازای هر روز توقف مازاد به میزان یاد شده در ماده (17) این آیین‌نامه به مقدار دو هزارم (0.002) بهای خودرو به عنوان هزینه توقف توسط عرضه کننده به مصرف کننده پرداخت می شود.

پ- خودروی سنگین (مینی بوس، میدل باس، اتوبوس، کامیونت، کامیون وکشنده): به ازای هر روز توقف مازاد به میزان یاد شده در ماده (17) این آیین‌نامه به مقدار یک هزارم (0.001) بهای خودرو به عنوان هزینه توقف توسط عرضه کننده به مصرف کننده پرداخت می شود.

پاسخ ها :

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

سوال طولانی است و نیازمند بررسی مفصل ، با شماره دفتر تماس بگیرید