مشاوره حقوقی رایگان - اعتبار صلح نامه دستنویس

سلام، خسته نباشید. پدر من با کاغذ دست نویس عادی و مهر و امضای خودش و شهود و مهر و امضا شده توسط دهیاری و شورای روستا، کلیه زمین های کشاورزی خود در روستا را که دارای سند اصلاحات ارضی میباشند به همراه حق آب و چاه در حق من و یکی از برادرانم صلح کرده و دو ماه بعد از این اقدام فوت نموده است. در حالی که ما هشت فرزندیم و در قبال آن از ما خواسته به 4 خواهر خود مقداری پول بدهیم.
سوال اول این که آیا این صلح معتبر است؟ چگونه میتوانیم سند اصلاحات ارضی رو به نام خود منتقل کنیم و آیا میتونیم سند رسمی و ثبتی برای اون ها بگیریم؟ ممنون

پاسخ ها :

مهدی پیراسته

مهدی پیراسته:

مصالحه شما طبق ماده 10قانون مدنی یک قرارداد عادی محسوب میشه و معتبر است .
در مورد دادن پول به سایر برادران و خواهران اگر در مصالحه نامه عوض پرداختی از جانب شما همین پول است که باید بپردازید

اما اگر پول مصالحه را قبلا پرداختید یا مصالحه بدون پرداخت ثمن یا مصالحه غیر معوض بوده.
بنظر شما تکلیف قانونی برای پرداخت پول در قبال مصالحه به دیگران را ندارید

فقط زمانی این تکلیف را دارید که صلح شما معوض بوده و پرداخت پول به برادر خواهران بعنوان عوض در مصالحه ذکر شده
طرح دعوای اثبات مالکیت .
و الزام برادر و خواهران به تنظیم سند رسمی
دعوای مطروحه شماست .