مشاوره حقوقی رایگان - مجازات های تعلیقی و محدودیت حقوق اجتماعی

سلام وتبریک سال1400‏‪
«پیشتر از مساعدت مجموعه خوبتون با عموم مردم درگیر در مسائل قضایی نهایت تقدیر و تشکر رو دارم ..»

*مورد سوال بنده:
شخصی مرتکب سرقت یک فقره گوشی تلفن همراه به ارزش 2میلیون تومان شده و به دلیل عدم رضایت شاکی مراجع قضایی به این سرقت رسیدگی کرده و در حکم دوم بعد از تجدید نظر خواهی حکم اول از سوی متهم و مضاف بر اون جلب رضایت شاکی و پرداخت خسارت حکم نهایی به شرح زیر اعلام شد:
دوسال م حبس تعلیقی به مدت 18ماه از تاریخ صدور حکم به اضافه 70ضربه شلاق که درصورت عدم ارتکاب به جرم در زمان مقرر رفع اثر میگردد.
لازم به ذکر است که متهم دارای هیچگونه سابقه کیفری و زندان نمیباشد.
تاریخ صدور حکم مهرماه 1395بود.
علی ای حال با وجود عدم ارتکاب مجدد به جرم مشابه و یا هرگونه جرم دیگری طی این 5سال محرومیت زدایی از حقوق اجتماعی چگونه خواهد بود؟
شایان ذکر است که در طول 2سال گذشته فرد 2بار اقدام به درخواست گواهی عدم سوپیشینه جهت اشتغال به کار کرده که گواهی دوم مربوط به اسفندماه 99بوده و جواب درخواست این گواهی با محتوای «طبق قانون سجل قضایی نامبرده فاقد سوء پیشینه کیفری میباشد» صادر گردیده.
باوجود این تفاسیر آیا برای این شخص تمام محرومیت های حقوق اجتماعی سقوط میکند و یا اینکه به صورت محدود این محرومیت ها برداشته شده و استثنا وجود دارد؟؟

مانا باشید به مهر

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام .
درصورتیکه در مدت تعلیق مرتکب جرائم عمدی مورد تصریح در رای ( معمولا جرائم درجه شش و بالاتر ) انجام نداده باشند ، مراتب محکومیت از سجل کیفری ایشان حذف شده است و فاقد سابقه موثر کیفری تلقی میشوند .
موفق باشید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله بعد از اتمام مدت تعلیق حبس ، تمام موارد محرومیت از حقوق اجتماعی ساقط خواهد شد
و. شخص فاقد سابقه کیفری موثر می باشد