مشاوره حقوقی رایگان - حضانت فرزند

باسلام. چندسال پیش همسر مردی متاهل شدم البته به صورت صیغه تا بعد عقد نماید اما ایشان بعدها امتناع کردن درصورتی که بنده دختر بوده ام و چندسال بعد از ازدواج صاحب فرزند دختر شدم ولی ایشان عقد نکردن و چندماه قبل از زایمان بنده به دلیل بهمراه داشتن مواد دستگیرشدن و دوماه بعد از زایمانم حکم اجرا شد و ایشان به 10سال حبس محکوم شد که بعد از مدتی به بند باز و بعد به صورت مشروط ازاد شد که هنوز2 سال از آزادی مشروط ایشان باقی مانده و فرزند من 4 سال و11ماه دارند. ایشان مدام مرا تهدید میکنند که اگر ازدواج کنم فرزندم را میگیرد و میگوید باز هم باید تا آخر عمر صیغه من باشی درصورتی که قبل هم عدالتی رعایت نمیشد و هیچ گاه نزد من نبوده چند بار صیغه و بدلایلی فسخش کردیم که آخرین بارچند ماه پیش بود. آیا من میتوانم حضانت فرزندم را با توجه به آزادی مشروط همسر سابقم بگیرم و قبل از7سالگی فرزندم بگیرم؟

پاسخ ها :

سعید   دهقانی فیروزآبادی

جناب آقای سعید دهقانی فیروزآبادی:

با سلام
شما می توانید دادخواست حضانت فرزندتان به استناد عدم صلاحیت ولی به دادگاه خانواده بدهید

فاطمه افشارمنش

سرکار خانم فاطمه افشارمنش:

با سلام حضانت فرزندان تا سن هفت سالگی قانونا با مادر است ، مگر اینکه مادر توانایی یا صلاحیت حضانت را نداشته باشد ، پس از هفت سالگی اگر زوجین برای نگهداری به توافق نرسند دادگاه خانواده براساس رعایت مصلحت طفل و تحقیق و بررسی و در اطراف موضوع حضانت را به یکی از والدین (پدر یا مادر ) میدهد

یک وکیل

با سلام حضانت تا 7 سالگی با مادر است و بعد از آن با پدر است.
در زمانی که حضانت با مادر است اگر مادر ازدواج کند حضانت وی ساقط شده و پدر میتواند حضانت فرزند را بگیرد مگر اینکه صلاحیت نداشته باشد.
بنابراین اگر ازدواج کنید پدر دختر میتواند حضانت را بگیرد.