مشاوره حقوقی رایگان - انتقال سهم ملک مشاع

با عرض سلام.
همسر بنده در سال 88 و وقتی که مجرد بوده به همراه پدرشون یک آپارتمان به صورت شریکی و سه دانگ سه دانگ خریداری کردند.
بعد از اتمام وام مسکن من با همسرم آشنا شدیم و ازدواج کردیم و بعد از مدتی به دلیل مشکلاتی که همسرم با خانواده اش بابت ملک پیدا کردند، سه دانگ خودش رو به نام بنده کردند و سند تک برگ سه دانگ گرفتیم.
حالا پدر زنم به عنوان کلاهبرداری از همسر بنده شکایت کرده اند و به دلیل این که این مشکلات ما زیاد شده بود بنده شکایت کرده ام بابت خلع ید و اجرت المثل ایام تصرف و برای گرفتن گواهی عدم افراز و دستور فروش از طریق دادگاه هم اقدام کرده ایم.
سوال بنده این هستش که آیا برای انتقال سند همسرم به نام بنده حضور در دفتر اسناد رسمی کافی بوده یا باید در بنگاه املاک هم ثبت شده باشد؟
طبق اسناد پرداخت های اقساط وام مسکن که به نام پدر همسرم و همسرم بوده و هر دو با هم اقساط رو پرداخت کرده اند، آیا اتهام کلاهبرداری همسر بنده میتواند اتهام باشد و ما ادعای شرف کنیم؟
در آخر این که همسر بنده به خاطر رها شدن از این مشکلات و دست برداشتن خانواده اش از زندگی ما و رسیدن به حقش سهم خود رو به نام من انتقال داده و این انتقال در دفتر اسناد رسمی انجام گرفته. آیا این کار خلاف قانون بوده و برای ما مشکلی ایجاد می کند؟
همسر بنده با رضایت کامل خودش این کار رو انجام دادند و ما در زندگی مشترکمون هیچ مشکلی نداریم.
با تشکر از زحمات شما عزیزان.

پاسخ ها :

شجاع الدین رحیمی

جناب آقای شجاع الدین رحیمی :

با توجه به اینکه همسر شما مالک رسمی 3دانگ مذکور بوده انتقال آن به نام شما صحیح است هر چند در مواردی تنظیم مبايعه نامه نیز ضرورت دارد با این حال شامل مورد حاضر نمیگردد با این وجود به نظر اتهام کلاهبرداری بی اساس بوده و در صورت صدور رای برائت، امکان طرح شکایت افترا برای شما محقق میگردد