مشاوره حقوقی رایگان - تفکیک زمین

با سلام یک قطعه زمین به مساحت 2200 متر دارای سند 6 دانگ کاربری مسکونی در شمال که بین 5 نفر خریداری شده هر قطعه 440 متر وقتی برا تفکیک اقدام کردیم شهرداری اصلاحیه داد که باید عقب نشینی کنید و هر قطعه به 380 متر تبدیل شده و برای تفکیکش یا باید یه قطعه 380 متری به شهرداری بدید یا معادل ارزش نقدی پرداخت کنید که به حساب خودش مبلغ 490 میلیون محاسبه کرده ٬ ایا نباید بابت 600 متر عقب نشینی قانونن به ما چیزی بده و یا تسهیلاتی قایل بشه و اون 380 متری که برای عقب نشینی به صورت زمین و یا معادل مالیش میخاد ایا قانونیه ممنون میشم کمک کنید با تشکر.

پاسخ ها :

اسماعيل  عليپور

جناب آقای اسماعيل عليپور :

باسلام از بابت عقب‌نشینی برای هر ملک به متراژ 60 متر چنانچه در محدوده سند مالکیت شما باشد ، شما میتوانید مطالبه آن زمین به نرخ کارشناسی را از دادگاه بخواهید یا با شهرداری بر سر یک مبلغی به تفاهم برسید و درخصوص تفکیک هم چون در اصل کل سند یک ملک مسکونی بوده و حال تبدیل به چند قطعه شده ، مسلما برای تفکیک آن باید هزینه تفکیک را بپردازید منتها شما چون فعلا مقداری از ملک عقب نشینی دارید میتوانید با شهرداری وارد مذاکره شوید که به ازای مقدار 60 متر هزینه تفکیک را از شما نگیرند و در عوض شما هم قسمتی یا تمام مبلغ را به شهرداری می‌بخشید ( تهاتر میکنید ) با این وصف باید دید هر متر زمین چه مقدار ارزش دارد چنانچه ارزشش بیش از مبلغی باشد که شهرداری میخواهد از بابت تفکیک بگیرید خوب شما مازاد بر آن را مطالبه کنید چنانچه کمتر باشد شما میتوانید در عوض صدور مجوز تفکیک ، این مقدار زمین را تهاتر و توافق کنین البته این به توافق بستگی به طرفین دارد که در صورت عدم توافق همچنانکه فوقا عرض کردم میتوانید جداگانه از دادگاه تقاضای مطالبه آن را بخواهید
درصورت نیاز به اطلاعات بیشتر ، بنده درخدمتم
اسماعیل علیپور وکیل پایه یک دادگستری