مشاوره حقوقی رایگان - اقرار

شخصی یک قطعه زمینی که فاقد سند مالکیت بوده را در مشاور املاک خریداری می کنه و به خاطر اینکه در واقع وجهه قانونی به این سند قولنامه ای که در مشاور املاک تنظیم شده فروشنده را به یکی از دفاتر اسناد رسمی میبره و از اون اقرارنامه میگیره مبنی بر اینکه فروشنده اقرار میکنه که یک قطعه زمین واقع در روستای ق. به آقای ایکس واگذار کرده به موجب آیین نامه شماره فلان مشاور املاک کل ثمن معامله دریافت کرده و ضمن این سند رسمی متعهد و ملزم به رفع هرگونه مداخله احتمالی در قالب اقرارنامه در دفتر اسناد رسمی تنظیم میکنه سردفتر نسبت به تنظیم شده اقدام میکند و بعد از تنظیم سند و انجام مراحل قانونی آن را تحویل طرفین سند میدهد.
اعلام کنید که آیا سندی که تنظیم شده در دفتر اسناد رسمی، تجزیه تحلیل کنید که تحت عنوان اقرارنامه تنظیم شده ، آیا این سند سندیت دارد یا ندارد؟
در کل سوال اینه که آیا با اقرارنامه میتوان ملکی را به کسی فروخت یا خیر؟!

پاسخ ها :

مرتضی جمالوند

جناب آقای مرتضی جمالوند :

با سلام و وقت بخیر ؛
در خصوص این موضوع اگر معارض داشته باشد نیاز به اثبات مالکیت دارد و اقرارنامه به تنهایی نمی‌تواند مثبت مالکیت شخص باشد