مشاوره حقوقی رایگان - اعتراض به وصیت نامه

با سلام . شخصی کمتر از یک سوم مال خود (باغی را) به صورت زیر وصیت کرده است.
به مدت سی سال از درآمد آن در منزل روضه خوانی شود و سپس اگر از اولادم محتاج بودند از زمین آن استفاده کنند. در غیر این صورت صرف امور خیر شود. از بین ده وارث یکی از آن ها وصیت را قبول نکرده و با توجه به این که این باغ کمتر از یک سوم مال متوفی بوده دادگاه وصیت نامه را تنفیذ کرده. لکن نامبرده اقدام به تهیه سند نسبت به سهم خود نموده است. وصی با ارائه دادخواست مبنی بر ابطال سند به دادگاه شکایت کرده است اما دادگاه بدوی و تجدید نظر دعوی را مردود اعلام کرده و سند را باطل ننموده است. وی بازنشسته است و وضع مالی خوبی هم دارد. اکنون چه باید کرد که ایشان پس از سی سال مزاحمتی برای اجرای وصیت نداشته باشد؟ با توجه به این که موصی در فراز دوم از کلمه " زمین " استفاده کرده، نه "باغ" و طبعا مالکیتی برای مورث متصور نیست .چگونه میتوان نامبرده را ملزم کرد که به تعهدات وصیت نامه عمل کند و مزاحمتی ایجاد نکند؟

پاسخ ها :

یوسف حزبا

جناب آقای یوسف حزبا :

با سلام وصیت نامه کمتر از ثلث اموال معتبر است و نیاز به اقدام خاصی نیست اما اگر آن فرد از اجرای وصیت ممانعت میکند میتوانید به اتهام ایجاد مزاحمت از ایشان شاکی شوید.