مشاوره حقوقی رایگان - تصرف عدوانی

با سلام.
قطعه زمینی به مساحت حدود 1000 متر مربع در حومه یکی از شهر های استان گیلان متعلق به جد پدری بنده می باشد که محل سکونت و زندگی پدرم و خواهرانش بوده است. اکنون سال ها گذشته و خانه ی موجود در آن تخریب شده. حدود زمین با سیم خاردار مشخص شده بود. از اسناد و مدارک زمین چیزی که در اختیار ما بود مقدار 2 دَهو ( یعنی حدود 200 متر مربع ) نسق ثبت شده بود که البته این موضوع در روستا ها طبیعی است. چون اغلب نسق ها با اصل زمین تحت تصرف مالک برابری نمی کند و با مراجعه به جهاد کشاورزی و اداره ثبت اسناد قابل اصلاح می باشد. اما متاسفانه شخصی که در همجواری این ملک سکونت دارد از این موضوع با خبر شده و ملک فوق را تصرف می کند. بعد از مدتی ( شاید حدود یک سال ) که ما به محل زمین مراجعه می کنیم، متوجه میشویم که ایشان بخشی از زمین ما را تصرف نموده است. بعد از در میان گذاشتن با شورای محل و شخص متصرف، وی صراحتا اعلام می کند که چون شما اسناد و مدارکی ندارید پس این ملک جزء املاک بنده است. قابل ذکر است که او ( شخص متصرف ) مقدار 6000 متر مربع نسق داشته که از مادرش به ارث می برده و بدون تقسیم بین سایر وراث تمامی آن را فروخته و اکنون چشم به زمین ما دوخته است.
با مراجعه به محاکم قضایی و شکایت کیفری با عنوان تصرف عدوانی تشکیل پرونده صورت گرفت. پس از گزارش پاسگاه، دادگاه از ما اسناد و مدارک و شواهد خواست. ما همان دو دهو و سه نفر شاهد داشتیم که حاضر شدند. دادیار از مشتکی عنه پرسید که شما چه مدرکی دارید؟ که وی در پاسخ گفت 6000 متر مربع نسق.
دادیار پرونده را ارجاع داد به کارشناسی .کارشناس پس از حضور در زمین مذکور متاسفانه نظر روشنی اعلام نکرد و در مجموع اظهار ضعف نمود و در نهایت گفت که کارشناسی این موضوع از عهده وی خارج بوده و باید به کارشناس حقوقی واگذار گردد.
در نهایت دادگاه برای ما قرار اناطه صادر نمود که ما هم چون اسناد مکتوبی نداشتیم هیچ اقدامی نکردیم و آن موضوع همین طور ماند.
اکنون حدود 4 سال از آن ماجرا گذشته و پدر بنده که یکی از وراث پدربزرگم بود و شاکی این پرونده به رحمت خدا رفته اند.
بند به تازگی متوجه شده ام که در اسناد امور اراضی جهاد کشاورزی آماری به جز آن دو دهو از زمین ما موجود می باشد.
جدا از آن دویست متر در جایی دیگر مقدار 5 دهو به همراه یک خانه یک اتاقه ذکر شده است که برای نسق اش اقدامی صورت نگرفته بود.
یعنی اکنون به جز آن دو دهو (دویست متر مربع )، 5 دهو ( پانصد متر مربع ) به همراه یک خانه یک اتاق به نام مرحوم پدربزرگ بنده در جهاد کشاورزی ثبت شده است.
اکنون برای اثبات و پیگیری حق مالکیت ما بر آن زمین چه اقدامی صحیح تر است؟
متشکرم.

پاسخ ها :

مريم  پارسايي

مريم پارسايي :

درود، شما بعد از انجام انحصار ورثه به اتفاق سایر ورثه پدرتون جمعا ویا یه نفرتون به وکالت از ورثه درخواست اثبات مالکیت نسبت به اون پلاک تقدیم کنید البته مدارک از جهاد کشاورزی هم بگیرید وضمیمه کنید