مشاوره حقوقی رایگان - در مورد ارثیه .....

سلام پدر بزرگم حدود 20 سال پیشه فوت شده و از زن اولش دوتا دختر و از زن دومش چند تا پسرو دختر داره. تو وصیتنامه نوشته بود مقداری زمین کشاورزی تقریباًًً 250متر به زن دومش داده بشه و تا زمانی که زندست استفاده کنه کشت برداشت کنه. و بعد مرگش زمین بین وارثین خود پدر بزرگم که دوتا دختراش از زن اولش هستن تقسیم بشه. چند سال زمین رو دایی و خاله ای ناتنی من کاشتم تا وقتی که مادرشون فوت کرد و باید زمین رو پس میدادن. ولی بین اونا و دوتا دخترای زن اول پدر بزرگم اختلاف پیش اومد و اونا میگفتن که این زمین حقشونه گفتن بعد مرگ مادرشون هم باید زمین به اونا برسه رفتن شکایت کردن ولی محکوم شدن. تا اینکه الان بعد از 20 سال از فوت پدر بزرگم و 10 سال از فوت مادر خودشون یه قبض آبیاری کشاورزی اومد براشون که واسه همون 250 متر زمینی هستش که پدر بزرگم به زن دومش داد تا موقع زنده بودن استفاده کنه. این قبض به اسم مادرشون اومده و همین باعث شد اینا فکر میکنن. اون زمین 250 متر حق خودشونه میتونن پس بگیرن. میگن چون قبض آبیاری به اسم مادرشونه یه زمین رو هم مالشونه. حالا میخاستم لطف کنین بگین یعنی همچین چیزی ممکنه یا اینکه بخاطر اینکه اون چند سالی که زمین کشاورزی رو مادرشون داشت و میکاشتن استفاده میکردن. واسه همین قبض به نام خود مادرشون اومده؟؟؟! اونوقت چرا بعد 20 سال قبض اومدش!!!!؟ ممنون میشم زود جوابمو بدید تشکر

پاسخ ها :

شجاع الدین رحیمی

جناب آقای شجاع الدین رحیمی :

درود
همانطور که ابتدا فرمودید وصیت به این نحو بوده است که حق انتفاع عمری ایجاد شود و حقی افزون بر انتفاع را قصد ننموده اند و مبنای ایجاد حق نیز وصیت متوفی بوده لذا چنانچه وصیت نامه مکتوب موجود باشد و بدین نحو تصریح نموده باشند موجبی برای اصدار حکم از جانب دادگاه به مالکیت مدعی نخواهد بود