مشاوره حقوقی رایگان - ربا

سلام. بنده شش ماه قبل بابت شکایت همسرم از مهریه و توقیف سهم الارثم از خانه پدری ام، ناچارا به علت فروش نرفتن سهم الارثم مبلغ سی میلیون تومان از شخصی پول قرض کردم که ماهی یک میلیون سود بدهم. قراردادی نوشتیم که این پول بابت سرمایه گذاری در مغازه من کیف و کفش هست که ماهیانه باید یک میلیون تومان به ایشان بدهم و در پایان شش ماه اصل پول را به ایشان بدهم. در صورت پرداخت اصل پول ادعایی در مغازه نداشته باشن. هر ماه بنده مبلغ یک میلیون تومان سود را از کارتخوان مغازه ایشان کارت کشیدم. اکنون در پایان شش ماه به ایشان میگم دو ماه به من مهلت بده. تهدیدم کرده ان که چک من برگشت میزند و حکم جلبم را می گیرد. در سایتها خوانده ام ربا جرم هست و زندان دارد برای ربا دهنده و گیرنده مگر این که ربا دهنده حالت اضطرار داشته باشد. من جهت جلوگیری از فروش سهم الارثم و بی خانمان شدن مادرم این پول را گرفتم. اکنون آیا ایشان می تواند چک من را برگشت بزند؟ آیا زندان می افتم؟ آیا میتوانم به علت ربا از ایشان شکایت کنم؟

پاسخ ها :

یک وکیل :

استان :

باسلام
شما هنوز اصل بدهی رو پرداخت نکردید که بخواهید شکایت ربا مطرح کنید،ربا وقتی محقق میشه که بیشتر از اصل پرداخت کرده باشید و بتونید ثابت کنید قراردادتون صوری بوده و اصل رابطه ربوی بوده .یعنی بار اثبات این موضوع به عهده شماست.