درباره دادراه پایگاه دانش مقالات حقوقی نکات حقوقی

مشاوره حقوقی رایگان - نفقه جاریه

اگر در دادگاه بدوی خانواده دادخواست نفقه جاریه به دلیل عدم تمکین رد شود و در دادگاه تجدید نظر رای عوض شود و این پرونده 2 سال زمان برده باشد نفقه جاریه از چه زمانی محاسبه می گردد؟ با توجه به تایید اعسار مهریه و پرداخت قسطی مهریه امکان اعسار از پرداخت نفقه هم هست؟ برای پرداخت نشدن نفقه در دادگاه خانواده هم حکم جلب صادر میشود؟

پاسخ ها

با سلام از زمان اعلام شکایت و طرح پرونده ولی عموما دادگاه در رای خود مبدا زمانی را تعیین می کند و نفقه نیز شامل اعسار می شود 

در صورت نقض رأی بدوی و احراز استحقاق زوجه در تجدیدنظر، نفقه جاریه از تاریخ تقدیم دادخواست اولیه محاسبه می‌شود نه از تاریخ رأی قطعی، ولو رسیدگی دو سال طول کشیده باشد.اعسار از مهریه مستقل از نفقه است و امکان طرح اعسار از نفقه وجود دارد اما اصل نفقه قابل اسقاط نیست و در صورت صدور حکم قطعی و احراز تمکن و امتناع از پرداخت، وفق قانون حمایت خانواده امکان صدور حکم جلب نیز وجود دارد.

سوالات مرتبط

وکلای متخصص