مشاوره حقوقی رایگان - زمین الحاق به بافت

با سلام
من زمینی در چمستان خریداری کردم که به عنوان زمین داخل بافت به من فروخته شد. از فروشنده مبایعه نامه با کد رهگیری خواستم و داخل این مبایعه نامه کاربری زمین مسکونی ذکر شده. در حال حاضر مشخص شده که زمین داخل بافت نیست. فروشنده امروز مدعی است که زمین الحاق به بافت هست و منظور از کاربری مسکونی در مبایعه نامه همین است.

آیا ادعای فروشنده از نظر قانونی درسته؟

پاسخ ها :

زهرا دادگر

زهرا دادگر :

سلام و عرض ادب
اگر محتوای متن قرارداد با موضوع قرارداد کاملا متفاوت باشد میتوانید بدوا اظهار نامه اعلام فسخ و سپس دادخواست فسخ قرارداد به استناد خیار تدلیس رو مطرح کنید.با توجه به ماده 438 قانون مدنی می توان گفت که در صورتی که فروشنده صفتی را به مالی نسبت دهد که در واقع مال فاقد آن صفت است و وجود آن صفت باعث شود خریدار آن را بخرد ، برای خریدار حق فسخ بر مبنای خیار تدلیس ایجاد می شود. لازم به ذکر است مستندا به ماده 440 قانون مدنی : " خیار تدلیس بعد از علم به آن فوری است " . در واقع این ماده زمان اعمال خیار تدلیس را بیان می کند . وقتی که کسی که فریب خورده است ( که معمولا خریدار در قرارداد خرید و فروش است ) باید فورا و بلافاصله بعد از اطلاع از اینکه مال فاقد صفت گفته شده است و او فریب خورده است ، اقدام کند و مراتب را به اطلاع فروشند برساند (با ارسال اظهارنامه)و در صورت ممانعت او از پس گرفتن کالا ، به دادگاه حقوقی ، دادخواست ارائه دهد .
موفق باشید.