مشاوره حقوقی رایگان - ارث مادری

با سلام و احترام.
مادر بنده 8 سال پیش در سانحه رانندگی فوت کردن و در سه دانگ آپارتمانی با پدرم شریک بودن.
همان سال ما انحصار ورثه انجام دادیم و من و خواهرم پدرم و مادربزرگم جزء وراث بودیم. چند سال بعد مادربزرگم نیز فوت شدن.
الان آیا انحصار وراثت جدید میشود گرفت؟ آیا مادربزرگم سهمی دارد؟ چه مقدار؟
و این که پدرم 8 سال در آن آپارتمان ساکن هستند. آیا میتوان بابت این چند سال استفاده از آن 3 دانگ چیزی مطالبه کرد؟ از وسایل منزل هم میشود به عنوان ارثیه حساب کرد؟ مهریه مادرم به ما تعلق میگیرد؟ 2500 تومان سال 65 الان چه مقدار محاسبه می شود؟
ممنونم از راهنمایی شما سروران گرامی.

پاسخ ها :

رضا  زرين صدف

جناب آقای رضا زرين صدف :

با درود : 1- بله هر شخصی که در زمات فوت ارث بر باشد یا به هر دلیل ذی نفع تلقی گردد(مانند طلبکار) می تواند تقاضای برگه انحصار وراثت دهد تا وراث قانونی تعیین و شناسائی گردند. 2- مادر بزرگ شما چون در زمان مادر شما زنده بوده از فرزندش ارث می برد 3- بسته به تعداد وراث است گواهی قبلی را ارائه دهید تا محاسبه نمائیم. 4-بله میتوانید اجور این سالها را مطالبه کنید 5- برای وسایل منزل باید تحریر ترکه و مهر و موم انجام و سپس تقسیم شود6- مهریه مادرتا به شما تعلق می گیرد بله 7- 2500 تومان حدود یک میلیون تومان.

سید سجاد اسداللهی

جناب آقای سید سجاد اسداللهی :

سلام
بله برای مادربزرگ می بایست تقاضای انحصار وراثت بدهید و سهم الارث قبلی ایشان به ورثه او می رسد. اگر تصرفات پدر بدون رضایت شما بوده باشد می توانید اجرت المثل ایام تصرف از او مطالبه کنید. وسایل متوفی جزو ماترک او بحساب می آیند. مهریه مادر به ورثه او می رسد که طبق فرمول مشخص تعیین می شود

مریم ملک زاده

مریم ملک زاده :

سلام خیر نیاز به انحصار وراثت مجدد نیست.
سهم الارث مادر بزرگتان از دخترش یک ششم هست . و در حال حاضر ورثه مادر بزرگتان از آن ارث میبرند.
اگر مهریه مادرتان دومیلیون و پانصد باشد یک میلیارد مهریه اش میشود. و ورثه میتوانند بگیرند .
شما بهتره مشاوره حضوری یا تلفنی بگیرید تا دقیقتر راهنمایی شوید. در خدمتم

داودافشاری بادجانی

جناب آقای داودافشاری بادجانی :

پاسخ همه سوالات شما مثبت است و میتوانید اقدام نمایید. مهریه با فرمول خاصی محاسبه میگردد که در اینجا امکان بیان آن نیست.