مشاوره حقوقی رایگان - فسخ قرارداد فروش خودرو

با سلام و خسته نباشید. هر وکیلی جواب بنده را دهد مطمئنم پروردگار اجرش را می دهد. بنده ورثه پدرم و ضامن خودروی سنگین لیزینگی پدرم بودم. در سال 93 طبق مبایعه نامه خودرو را فروختم . شرط فسخ یک طرفه را به علت متضرر شدن هر کس طبق مفاد قولنامه نوشته بودیم. اون خریدار از اواخر سال نود و سه تا دو سال پیش، کلا سه الی چهار قسط پرداخت کرده بود. چون خودرو پدرم را به علت واژگونی از بین برده بود، دل خوشی از خودرو نداشتیم که بریم دنبال فسخ. هر چند ماه یک بار قول میداد که اقساط را پرداخت کند. یک روز از نیروی انتظامی با منزل مادرم تماس گرفته شد که خودرو شما نزدیک به 14 ماهه کنار خیابان رها گردیده است و بارها مورد سرقت قرار گرفته. بنده رفتم با صورتجلسه خودرو اون آقا زندان بود را جهت حفظ مالکیت به شهر خودم انتقال دادم. پس فرداش با من تماس گرفت و گفت تو سرقت کرده ای و خلاصه حکم جلبم را گرفت. در شعبه 101 کیفری با درخواست از قاضی که از لیزینگ استعلام بگیرد. خوشبختانه بعد از استعلام چون ضامن خودرو بودم و پلاک خودرو ( که در نزد طلبکاران اون آقا بوده و حکم جلب سیارش رو داشتن. چون به دلیل بدهی این بی معرفت ماشین را با بار شرکت رها میکنه.) پلاک به نام پدرم بود تبرئه شدم. ایشان اعتراض زد و در تجدید نظر شعبه 16 قرار موقوفی دادرسی به علت موجود بودن پرونده حقوقی ( بنده خواهان تاییدیه فسخ قرارداد) در تجدید نظر شعبه 19 بودم که متاسفانه قاضی رای را مبنی بر این که باید اول خریدار را الزام به تعهد میکردم. (رای بدوی ) خودرو را در برج 12 نود و هفت جهت حفظ مالکیت انتقال دادم. ایشان با رای بدوی در برج 3 نود و هشت اومد خودرو را تحویل بگیرد و گفتم اقساط را ندادی و پلاک دست طلبکاران شما بوده و خودرو را تحویل ندادم. تامین دلیل کرده بود و میگفت باید از الان خودرو کار نکند و باید خسارت بدی. الان با رای شعبه 19 که الزام به تعهدش کنم؛ ده روز دیگر در تجدید نظر شعبه 16 ( کیفری) باید برای رسیدگی حاضر بشیم ایشان پارسال بعد از این که در دادگاه بدوی الزام به تعهد شده بود و برای تحویل خودرو آمد به درب منزل و تحویل ندادم یک ماه بعد برج 6 / 1398 با بار قاچاق پارچه با کامیون به زندان قم محکوم شد و در هیچ کدام از مراحل دادگاه تجدید نظر خواهی بنده مبنی بر فسخ حاضر نبود. الان اظهارنامه زدم و الزام به تعهد 3 روزه و بعد دادخواست فسخ مجدد.
آیا ایشان که در زندان بوده و حمل قاچاق کرده و در ضمن خودرو را به هیچ کس نفروخته میتواند از من خسارت بگیرد. چه راهکاری دارید.
در ضمن جواب استعلام لیزینگ این بود که خودرو به نام ورثه پدرم می باشد و به اسم هیچ شخص ثالثی نشده. البته استعلام برای کیفری بود و متاسفانه قاضی حقوقی فسخ، اصلا از اقساط لیزینگ استعلام نکرد و رای الکی صادر کرده بود. چون جلوی حقوق ضامنین و اخطارهای لیزینگ به من و ضامنین مرحوم پدرم را به واحد حقوقی لیزینگ ارجاع داده.

پاسخ ها :

پرسشگر :

خواهشا یک راه حلی بگذارید. الان الزام به تعهد خریدار رو کردم و یک هفته از اظهارنامه گذشته

مرتضی جمالوند

جناب آقای مرتضی جمالوند :

با سلام و وقت بخیر؛
تمام موارد که می فرمایید منوط به تایید فسخ معامله آن شخص خریدار به طرفیت ورس می باشد و در صورتی که فسخ معامله صورت پذیرد و مورد تایید دادگاه و نگردد سفید می توانید مطالبه وجه از ایشان به نمایید و خسارات قانونی خود را به انضمام مطالبه ثمن معامله از دادگاه صالح درخواست نمایید

زهرا  نادري چغادري

زهرا نادري چغادري :

استان :

الزام به انجام تعهد یعنی پرداخت اقساط با تنفیذ فسخ منافات دارد توضیحات شما کافی نیست وشرط فسخ با اوصافی که شما فرمودید دارای اشکال است وحتی ممکن است به اصل معامله باز گردد ولی برای ارائه بهتر مشاوره باید قرارداد شما توسط وکیل بررسی شود