درباره دادراه پایگاه دانش مقالات حقوقی نکات حقوقی

مشاوره حقوقی رایگان - تسویه حقوق از اداره

درود بر شما ن سال 86 توی شهرداری کار می‌کردم و از اونجا بعد از دو سال در اومدم شهرداری با من تسویه نکرده قرارداد پیمانی داشتم زیر نظر استانداری بوده قراردادمون شکایت کردم شهرداری به دروغ گفت که تسویه کرده به دیوان عدالت شماره حساب داده بودم که واریز کنند اما نکردند با نامه شهرداری دیوان عدالت پرونده رو مختومه کرد الا می‌خوام پیگیری کنم یا نه به نرخ سال 86

پاسخ ها

 

درود بر شما. متأسفم که با چنین مسئله‌ای مواجه هستید.

از نظر  حقوقی، موضوع شما شامل دو بخش «حقوق و مزایای معوقه» و «بهره» (یا همان نرخ تورم/زمان) می‌شود. با توجه به اینکه پرونده در دیوان عدالت اداری مختومه شده، تحلیل اولیه به شرح زیر است:

۱. تحلیل وضعیت فعلی

وقتی دیوان عدالت بر اساس نامه شهرداری پرونده را مختومه کرده، یعنی از نظر قانونی، شهرداری با ارائه آن نامه (که ادعا کرده تسویه انجام شده)، توانسته است استدلال شما را رد کند. در واقع دیوان با استناد به مستندات شهرداری، تصمیم به مختومه کردن داده است

۲. پیگیری با نرخ سال ۸۶ (محاسبه ارزش پول)

در سیستم حقوقی ایران، اگر بخواهید مبلغ سال ۸۶ را امروز دریافت کنید، دو مسیر وجود دارد:

جبران خسارت ناشی از تورم: معمولاً در دعاوی حقوقی، دادگاه‌ها مبلغ اصل بدهی را با نرخ قانونی (مانند نرخ بهره قانونی یا نرخ تورم مصوب) محاسبه می‌کنند تا ارزش پول حفظ شود.

ادعای کذب شهرداری: اگر شما بتوانید ثابت کنید که شماره حساب ارائه شده در پرونده‌ی قبلی، واریزی را نشان نمی‌دهد (مثلاً با ارائه صورت‌حساب بانکی آن دوره که نشان دهد مبلغی واریز نشده)، این موضوع می‌تواند «تزویر» یا «ارائه مستندات غیرواقعی» تلقی شود.

۳. راهکارهای پیشنهادی برای پیگیری

اگر قصد دارید دوباره اقدام کنید، مسیرهای زیر قابل بررسی هستند:ب

اصلاح یا اعتراض به رای دیوان: اگر از رای صادره در دیوان عدالت می‌خواهید اعتراض کنید، باید بررسی کنید که آیا مهلت تجدیدنظرخواهی از رای هنوز باقی است یا خیر. اگر مهلت گذشته باشد، کار بسیار دشوار می‌شود مگر اینکه دلیل جدیدی (مثل اثبات کذب نامه شهرداری) داشته باشید.

اثبات عدم واریز (بسیار مهم): تنها راه شکستن استدلال شهرداری، ارائه مدرک بانکی قطعی است که نشان دهد در آن تاریخ یا بازه زمانی، مبلغ تسویه به حساب شما واریز نشده است. اگر این مدرک را دارید، می‌توانید با عنوان «احاحال» یا در یک دعوای حقوقی جدید، بر اساس «کذب بودن مستندات ارائه شده به دیوان»، اقدام کنید.

شکایت به مراجع انتظامی یا بازرسی: اگر ثابت شود شهرداری با ارائه نامه خلاف واقع، دیوان را گمراه کرده است، این موضوع جنبه انتظامی پیدا می‌کند و می‌توانید به سازمان بازرسی یا مراجع ذی‌ربط شکایت کنید.

پیشنهاد نهایی:

بسیار مهم است که ابتدا بررسی کنید آیا آن شماره حساب که در پرونده اعلام کرده بودید، واقعاً در آن سال فعال بوده و در صورت‌حساب‌های آن سال، عدم واریز در آن مشخص است یا خیر. بدون این مدرک، شهرداری می‌تواند مجدداً با همان استدلال قبلی از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بله، هنوز امکان پیگیری وجود دارد، اما ابتدا باید مشخص شود رأی دیوان عدالت اداری دقیقاً چه بوده و بر چه اساسی پرونده مختومه شده است.اگر شهرداری واقعاً مبلغی پرداخت نکرده و شما بتوانید ثابت کنید که تسویه انجام نشده، ممکن است بتوانید از طریق درخواست اعاده دادرسی، اعتراض به عملیات اجرایی یا طرح دعوای مطالبه مطالبات مزدی و حقوقی موضوع را پیگیری کنید.در صورت اثبات بدهی، اصل طلب شما به نرخ سال ۱۳۸۶ محدود نمی‌شود و امکان مطالبه خسارت تأخیر تأدیه (در مواردی که شرایط قانونی آن وجود داشته باشد) نیز قابل بررسی است.برای اظهارنظر دقیق‌تر، رأی دیوان عدالت اداری و مدارک قرارداد و نامه شهرداری باید بررسی شود.

به نرخ روز خیر 

سوالات مرتبط

وکلای متخصص