مشاوره حقوقی رایگان - نقض رای دیوان عالی کشور

بابت ضرب وجرح عمدی که شاکی پرونده بودم. دادگاه رای قطعی به دیه داد. رای دادگاه کیفری اینگونه صادر شده است:
درخصوص شکایت شاکی فرزند....ازمتشاکی فرزند....دایربرضرب وجرح عمدی وشکایت شاکی به اینکه بامتشاکی قبلااختلاف داشته وقرارمیگذارندتابه هم دیگررضایت بدهنددراین راستاجهت مراجعه به ثبت اسنادسوارخودرومیشوندومجدداباهم بگومگومیکنندوحسب اظهارات شاکی چون متشاکی عقب خودرونشسته بوده ازفرصت استفاده کرده وی راموردضرب وجرح قراردادند.
علی ای حال شاکی جهت اثبات ادعای خود به گواهی پزشکی قانونی و یک نفر شاهد استناد نمودند و علاوه بر این متشاکی در خلال اظهاراتش اجمالا به درگیری اذعان داشتند ولی منکر ضرب شاکی شدند فلهذا دادگاه با عنایت به وجود لوث و به درخواست شاکی قرار اتیان سوگند صادر و شاکی قسم یاد نمودند ضرباتی که در گواهی پزشکی قانونی قید گردیده است توسط ضربات متشاکی به وی وارد شده است فلهذا دادگاه باتوجه به شکایت شاکی وگزارش کلانتری وگواهی پزشکی قانونی وشهادت شاهدواحدواتیان سوگندازسوی شاکی ودفاع غیرموثرمتشاکی بزهکاری مشارالیه رامحرزومسلم تشخیص واستنادابه مواد709و714ازقانون مجازات اسلامی ومواد374و375و427و431و433ازقانون آیین دارسی کیفری حکم به محکومیت متشاکی به دیه راداده است رای صادره حضوری وقطعی است.
حالاسوالم این است که باتوجه به اخذدیه ومختومه شدن پرونده واینکه ضارب من را واقعاکتک زده بوداگرمتشاکی بامدارکی شکایت کندوشهادت شاهدبنده رامثلابه علت کذب بودن اثبات کندوبعدانیزباماده474قانون آیین دادرسی کیفری اعاده دادرسی کندباتوجه به این که متشاکی دردادگاه درخلال اظهاراتش اجمالابه درگیری اذعان کرده ولی منکرضرب شاکی شده است(متشاکی دردادگاه گفته بود در آن روزشاکی من راکتک زده است ومن شاکی راکتک نزده ام)وباعنایت به وجودلوث وصدورقراراتیان سوگندایاکل رای صادره دادگاه کیفری دردیوان عالی نقض میشود یا خیر؟(لازم به توضیح است که در رای صادره منظور از گزارش کلانتری همان گزارش پلیس110است که فقط اظهارات بنده به عنوان شاکی ثبت شده است ومتشاکی از محل فرار کرده بود.مستندات بنده فقط گواهی پزشکی قانونی و شهادت یک شاهداست.)

پاسخ ها :

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام سوال شما یک سوال کوتاه نیست کل پرونده است باید در شعبه مورد نظر مطالعه شود

سید سعید موسوی

جناب آقای سید سعید موسوی :

سلام
پاسخ دقیق به سوال ، نیازمند بررسی و مطالعه پرونده می باشد.