مشاوره حقوقی رایگان - فسخ معامله خودرو

خودرویی که دوهفته از زمان معامله گذشته و قولنامه دستی نوشتیم و مبلغ را دریافت کردم ، حالا خریدار قصد فسخ معامله با بهانه عدم صداقت و مشاهده ایراداتی در ماشین که قبلا ندیده بوده را کرده ، در صورتی که همه نکات به اطلاع خریدار رسیده بود اما در قولنامه چیزی بابت وضعیت ماشین ذکر نشده. تکلیف این معامله چیست؟ فسخ می شود یا میتوانم درخواست تعویض پلاک کنم؟

پاسخ ها :

سکینه چهره خند

سرکار خانم سکینه چهره خند :

سلام و عرض ادب

صرف اینکه ایشان ادعا نماید عیوب را ندیده، دلیل فسخ نمیشود لکن اگر عیوب استنادی ایشان، عیوبی است که عرفاً و عموماً با چشم دیده میشده و یا از عیوبی است که عموم افراد غیر فنی نیز با رؤیت خودرو به آن واقف میشوند؛ نمیتواند ادعای عدم علم کرده و به این واسطه معامله را فسخ کند لکن اگر از عیوبی بوده که عموماً مستورند یا یک شخص غیرفنی و عوام اصولاً نمیتواند با رؤیت خودرو متوجه آنها بشود و از طرفی، خیار عیب در قولنامه اسقاط نشده باشد و در این مدّت، عیب جدیدی نیز به عیوب سابق خودرو افزوده نباشد؛ ممکن است ایشان بتواند به استناد خیار عیب، اعمال حق فسخ کند و گذشت دو هفته از مدت زمان معامله، در فرض عیوب فنی، مصداق نقض فوریت خیار عیب نیست.
لکن لازم است باید عیوب استنادی مورد ادعای ایشان را به سمع وکیل برسانید تا بتوان دقیق اظهارنظر کرد.

لکن در هرصورت شما اگر ایشان دادخواست تأیید و اعلام فسخ دادند؛ دعوای متقابل برای الزام به فک پلاک مطرح نموده و ضمن آن، اگر عیوب به زعم خودتان از عیوب مشهود و غیرقابل استناد برای فسخ است؛ درخواست کارشناسی کرده و نیز دلایل و شهود خود را برای اثبات اطلاع خریدار از عیوب خودرو برای رد دعوای ایشان ارائه نمایید.