مشاوره حقوقی رایگان - تحصیل مال از طریق نامشروع

سلام چندی پیش از طریق موبایل متوجه شدم که دادگاهی در تهران با شکایت شخصی از بنده تشکیل شده، مبنی بر سرقت گوشی، درحالیکه بنده ساکن اهواز هستم، ظاهرا در دادگاه بدوی دلایل نامبرده را قبول نکرده و بنده تبریه شده بودم ولی الان دوباره ابلاغیه امده که دوباره بیا دفاع کن، حکم قبلی غیابی بود، با ذکر این نکته که بنده کارمند شیفت هستم و تاکنون از اهواز خارج نشده ام ، پس ایشان با چه دلیلی به بنده در یک استان دیگر تهمت میزند و تازه در دادگاه بدوی رد شد، نمیدانم چکار کنم لطفا کمک کنید

پاسخ ها :

عادل بابایی

عادل بابایی :

احتمالا گوشی خریداری شده سرقتی می باشد

پرسشگر :

با سلام و احترام با اختیار حاصل از وکالتنامه پیوست، به وکالت از ناحیه آقای . . . محکوم بعلت سرقت از طریق فعال شدن سیم کارت موکل در گوشی همراه سرقتی موضوع حکم مندرج در دادنامه شماره ….‌‌ مورخ …..‌ بتاریخ ابلاغ …..‌خاطر عالی را مستحضر میدارد دادنامه پیش گفته علیه موکل بدلایل ذیل مردود و موکل در پناه اصل منیع برائت قرار دارد

بعنوان یک‌ مقدمه و از جهت درس پس دادن نزد آن اساتید مبرز و جرم شناس مطالبی به قلم الکن به رشته تحریر در آورده و سپس دلایل و جهات نقض رای تجدید نظر خواسته تشریح میگردد :

عالی جنابان با توجه به نظریه تقدم رتبی عقل بر شرع، اصل در غیرمستقلات عقلی(هنگام شک در وجود یا عدم وجود تکلیف یا حکم) بر منع است یا بر جواز؟

اگر با فرض تقدم رتبه عقل بر شرع، حکم پیشین عقل در غیرمستقلات عقلی بر منع بوده باشد، ناگزیر باید پذیرفته شود که اصل بر منع است مگر آن که حکم شرعی، بر خلاف عقل مانع، استثناهایی دایر بر حقوق و اباحه(جواز) داشته باشد.

روشن است که این مبنا هیچ حقی را تولید نمی کند مگر آن که شریعت حکمی روشن بر تاسیس حق و اباحه داشته باشد.

حق دایره کوچکی است که درون حکم شرعی قرار دارد، چیزی که به نظر می رسد مفاد نظریه “حق الطاعه” محمدباقر صدر است.

در مهر پارسیان بخوانید : ثبت طرح صنعتی
برعکس، اگر حکم پیشین عقل در غیرمستقلات عقلی بر اباحه باشد، در این صورت اصل بر حق است و اباحات شرعی نیز حکم ارشادی شریعت در تاکید بر حکم پیشین عقل بر اباحه تلقی می شوند.

معنای این برداشت این است که قلمرو حق بسیار وسیع تر از حکم است. اصل عملی در این مبنا، بازگشت اصالت حق و برائت از حکم در صورت تردید در ادله مثبت حکم خواهد بود.

چیزی که به تعبیر صدر، مفاد نظریه ی “قبح عقاب بلابیان”(برائت عقلی) خوانده می شود.

با این مقدمه به تشریح جهات نقض رای تجدید نظر خواسته میپردازم:

عالی جنابان برخلاف عقیده محکمه بدوی قویاً معتقد و رجاء واثق دارم فعال شدن سیم‌کارت موکل در گوشی تلفن مسروقه صرفاً موجبی برای تحقیق از موکل بعنوان مطلع است و نه متهم؛ و نمی‌تواند به تنهایی پایه و اساس رأی محکومیت را تشکیل دهد،

چه صدور حکم محکومیت کیفری نیازمند ادله اثبات دارای ارزش قانونی می‌باشد و با استدلالی که محلی از اعراب ندارد نمیتوان زندگی افراد را تضییع و آنها را بدلیل ندانستن علم‌ غیب ، محکوم نمود.

رحیمه میرزایی

سرکار خانم رحیمه میرزایی :

جهت اثبات بیگناهی خود وارائه هر گونه ادله باید خود یا وکیلتان به دادگاه مراجعه نماید

محمدابراهیم قموشی

محمدابراهیم قموشی :

اگرجدی هست بریدپرونده رومطالعه کنید
صرف دوربودن ازهم دلیل نمیشه جرم اتفاق نیفته

معصومه  پاكدامن

معصومه پاكدامن :

سلام
شايدشما گوشي خريداري كرده ايدكه سرقتي بوده است وشما نادانسته خريدكرده وبعداز روشن كردن وسيم كارت انداختن ازطريق ردزني گوشي مسروقه شاكي بشما رسيده است .ازانجاييكه شما بي اطلاع بوده و مداركي دال برخريدگوشي مذكورداريد بحث بربرائت شمابسيار است وامادرباره دفاعيه شماحق داريد باپست دفاعيات خودرا ارسال به دفترشعبه درتهران كنيد واگر لازم باشد نيابت صادر ميكنند