مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم سهم ارث و امکان تغییرات در دوره حیات

ملک خانه سرا داشتیم پدر در دوره حیات بین وراث با توافق و رضایت و امضای همه وراث و پدر تقسیم شد و سه من که مقداری بیشتر از بقیه در نظر گرفته شده است مقرر شد پدر و مارم در دوره حیات با هم استفاده کنیم و بعد ا حیات آنها این ملک به من برسد و 10 سال هم از آن تقسیم و توافق کتبی گذشت و من شخصی در آن ملک ساختمان ساختم و تغییرات بنا با هزینه خودم در ملک مورد نظر ایجاد کردم .
سوال: ایا پدرم بعد از 10 سال میتواند بدون هماهنگی و رضایت واجازه من بخشی از این ملک را به وارث دیگر بدهد ؟

پاسخ ها :

حسین یاوری

حسین یاوری :

سلام. نوع واگذاری مهم است اگر بصورت تقسیم ارث باشد چون شخص زنده است چنین توافقی باطل و بی اعتبار است اما اگر در قالب عقد صلح بوده باشد حق واگذاری به غیر را نداشته اند

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
بله؛ ممکن است. اگر درقالب صلح عمری با حق فسخ باشد پدر طبق قانون، اجازه چنین امری را داشته‌اند. البته بایستی دید که دقیقاً در چه قالبی انتقال صورت گرفته است؛ چرا که تقسیم ارث در زمان حیات، معنا و مفهوم حقوقی ندارد.