مشاوره حقوقی رایگان - نگهداری از مادر

هوالحق
با سلام
یک خانواده که 5 فرزند دختر و 5 پسر هستند:
22 سال پیش به دلیل فوت پدر تقسیم ارث انجام دادن و سهم پسر کوچک و مادر را که یک زیر زمین 80 متری هست باهم داده اند و درصورت نگه داری مادر سهم مادر هم به پسر می‌رسد...
پسر بعد از 5 سال ازدواج میکند و با همسر خود و مادرش 16 سال است که زندگی کرده و حالا که 6 سال است مادر درگیر آلزایمر هم شده و شرایط سختی را میگذرانند و مادر مانند کودکی هست که هر ثانیه باید کنارش بود و او را کمک کرد.
در این شرایط چه باید کرد آیا بقیه فرزندان به دلیل این تقسیم ارث دیگر وظیفه ای ندارند؟ چه باید کرد؟ چگونه باید این وضعیت را مدیریت کرد؟
این پسر میتواند سهم مادر را داده و از این خانه برود اما بخاطر خدا مانده است ...
اما بقیه خودشان را کنار کشیده اند و تا تماس نگیرند نیامده و برای مادر کاری نمی کنند...
مادر جایی نمی‌رود و تنها هم نمی‌ماند و 24 ساعت باید در خانه باشند...(اما اگر محبت ببیند میرود اما هر کس به بهانه ای مادر را به خانه اش نمی‌برد و میگویند که نمی‌آید)

پس تکلیف چیست؟ پسر هم چون از همه کوچکتر است نمیخواهد حرفی بزنید و‌ کاری کند و تمام مشکلات را خانواده خودش تحمل میکنند ... چه باید کرد؟

پاسخ ها :

ولی الله حیدری فیروزجایی

جناب آقای ولی الله حیدری فیروزجایی :

تکلیف نگهداری از والدین یک تکلیف اخلاقی است نه حقوقی از این جهت نمی توان فرزند را الزام به نگهداری از والدین کرد اما تامین نفقه و هزینه به عهده تمامی فرزندان است مگر اینکه توان مالی نداشته باشند