مشاوره حقوقی رایگان - جنبه عمومی جرم انتشار اکاذیب از طریق سیستم رایانه ای

سلام. بنده به اتهام نشر اکاذیب و انتشار از طریق سیستم رایانه ای خردادماه امسال جلب و به دادسرا معرفی شدم و پس از صدور قرار کفالت با جواز کسب به قید وثیقه آزاد شدم و پس از چندروز از شاکی رضایت گرفتم... وقتی رفتم با شاکی رضایت رو رو پرونده بزارم دادیار بنده رو تشدید قرار کرد و مبلغ کفالت رو از 20 میلیون به 40 میلیون تومان افزایش داد و دوباره بعد از چندساعت بازداشت یک جواز دیگه بعنوان وثیقه معرفی کردم و آزاد شدم. و به خاطر اینکه بابت تخلف پلیس فتا با بازرسی197 تماس گرفتم نمیدونم با چه عنوانی در غیاب دادیار شعبه مربوطه دستور جلب بنده رو از دادیار دادسرا گرفتن و وقتی میخواستن بنده رو جلب کنن چون قبل از ظهر بود و وقت اداری رو به اتمام بود فرار کردم که به دادگاه انتقالم ندن و تشدید وثیقه بشم و برم زندان... و بعد از ظهر همان روز خودمو به پلیس فتا معرفی کردم و پس از گذراندن شب در بازداشتگاه فردا صبحش به دادگاه رفتم و اینبار دادیار دادسرا بدون صدور ابلاغ قبلی اقدام به تشدید وثیقه به سند کرد و تا ظهر سند بازداشت شد و بنده آزاد شدم و خداروشکر به زندان نرفتم...
حالا هم بعد چند ماه نه قرار منع تعقیب صادر شده نه جلب به دادرسی
تو قانون مجازات اسلامی هم حکم این جرم از91روز تا 2سال حبس یا 500 هزارتومان تا 2میلیون تومان جریمه یا هر دو مجازات تعیین شده
سوالی که بنده دارم اینه که دادیار شعبه مربوطه یا دادیار داسرا بدون ارسال ابلاغیه و فراخواندن بنده جهت تشدید قرار و با توجه به رضایت شاکی قانونا میتونستن بنده رو تشدید وثیقه کنن و بنده میتونم از دست دادیار شکایت کنم؟
و سوال دیگرم این است که آیا این جرم جنبه عمومی داره یا خیر؟
و اگر جنبه عمومی داره...جنبه عمومیش همین احکامیه که بدون رضایت شاکی قید کردم یا جنبه عمومی با جریمه حل میشه؟
ممنون از راهنماییتون

پاسخ ها :

یک وکیل

شما فقط درصورت صدور رای از ناحیه دادگاه حق اعتراض دارید