مشاوره حقوقی رایگان - تغییر نام

باسلام وعرض ادب
من ساکن بوشهر هستم .دخترم حدود17سالشه واسمش زهراست.ولی حدود دوسالی هست که ازاسم خودش راضی نیست ومیگه اصلا من رو به این نام صدا نزنید و به اسم کیانا علاقه زیادی داره .با توجه به بررسی ما متوجه شدیم که تغییر این اسامی خیلی سخته . چون پاسخ شما را به شخصی مبنی بر امکان انجام اینکار دیدم میخواستم من رو راهنمایی کنید. سپاس

پاسخ ها :

علی اصغر نادری

جناب آقای علی اصغر نادری:

تغییر اسم از مذهبی به غیر مذهبی سخت است با این حال به ثبت احوال مراجعه کنید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
ابتدا به ثبت احوال مراجعه کنید اگر موفق نشدید باید طرح دعوا نمائید احتمال موفقیت وجود دارد لیکن نتیجه قابل پیش بینی نیست بستگی به مدارک و اوضاع و احوال پرونده دارد و رویه شعبه و دفاعیات شما
گرفتن وکیل راهگشاست

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

عرض سلام و ادب دوباره

با توجه به اینکه دختر شما در سن 17 سالگی از نام قبلی خود راضی نیست و مایل به تغییر آن است، چند نکته مهم را در این زمینه بیان می کنم:

1) از نظر قانونی، افراد بالای 15 سال می‌توانند بدون نیاز به اجازه والدین، نام خود را تغییر دهند.

2) برای تغییر نام، دختر شما باید به اداره ثبت احوال محل سکونتشان مراجعه کند و درخواست تغییر نام را به همراه دلیل تقاضا و دفتر شناسنامه‌اش ارائه دهد.

3) پس از بررسی درخواست توسط کارشناسان، شناسنامه جدید با نام جدید صادر می‌شود ولی نام قبلی هم در سوابق باقی می‌ماند.

4) بعد از صدور شناسنامه جدید، باید در سایر اسناد رسمی مانند کارت ملی، کارت بیمه و ... نیز نام جدید را ثبت کنید.

بنابراین با مراجعه به اداره ثبت احوال بوشهر می‌توانید نام دخترتان را بدون نیاز به اجازه شما تغییر دهید. اگر سوالی داشتید در خدمتم.