مشاوره حقوقی رایگان - تخلیه خانه اجاره ای پیش از موعد مقرر

با سلام من یک خانه کرایه کرده و مادرم را که 86 سال سن دارد درآن سکونت داده ام و این موضوع را در اجاره نامه هم قید کرده ام. (مستاجر خانه را برای یک نفر که مادرش می باشد کرایه کرده)
اگر 2 ماه از قرارداد یکساله اجاره من بگذرد و مادرم به رحمت خدا برود تکلیف و نحوه درخواست فسخ اجاره نامه توسط من مستاجر به چه صورت هست.؟

مثلا اگر من خانه را 120 میلیون تومان رهن و ماهی 4 میلیون تومان اجاره کرده باشم ایا باید 40 میلیون تومان بابت ده ماه باقی مانده از مدت اجاره نامه را بپردازم.
چکار کنم دچار مشکل نشوم ؟
البته راضی هستم پس ار فوت مادرم کرایه دو ماه را هم بپردازم و فوراً خانه را خالی کنم و مبلغ رهن را از موجر بگیرم.
با تشکر

پاسخ ها :

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ،،،
طبق مصوبه ستاد کرونا، چنانچه املاک مسکونی مورد اجاره در مدت زمان تمدید قرارداد اجاره مورد معامله به شیوه رسمی و قطعی معامله شده باشد و ملک به مالک دیگر منتقل شود در صورت خواسته مالک جدید جهت تخلیه ملک بایستی تا حداکثر دو ماه از تاریخ عقد قرارداد رسمی فرصت تخلیه ملک را خواهد داشت لازم به یادآوری است در تمامی موارد فوق چنانچه مستاجر قادر به پرداخت و یا بستن قرارداد جدید نباشد و مبلغ اجاره افزایشی را قبول نکند موظف است تا در اسرع وقت ملک را تخلیه نماید. همچنین طبق مرجع صالح رسیدگی اگر مستاجر در مدت زمان اجاره به تعهدات خود پایبند نباشد و حقوق موجر را تضییع نمایند مشمول مصوبه کرونا نخواهد شد. ضمن اینکه در صورت عدم تخلیه برای شهرهای تهران و البرز بمیزان 25 درصد و شهرهای دیگر 15 درصد به میزان اجاره اضافه میگردد.

سجاد امیرحسنی

جناب آقای سجاد امیرحسنی :

با سلام
شما نمی‌توانید قرارداد را یکطرفه فسخ کنید، بنابراین بهتر است با موجر خود به توافق برسید ولی چنانچه تصميم به فسخ یکطرفه داشته باشید باید از عهده ضرر و زیان قراردادی يا غیرقراردادی موجر برآیید‌.