مشاوره حقوقی رایگان - تعارض سند عادی با رسمی

باسلام زمینی با مساحت چندهکتار توسط یکی از بستگان در سال های دور با سند رسمی خریداری کرده و همین شخص مقداری از آن زمین را به عمویم با سند عادی فروخت اکنون فهمیدیم وارث فروشنده اولی به کس دیگری فروخته و این شخص با کمک دادگاه سند رسمی گرفته متاسفانه سند خریدار همان بستگانم گم شده و فقط کپی آن موجود می باشد چگونه می توانیم پیگیری کنیم و آیا به نتیجه ای می رسیم در ضمن زمین مشاع می باشد حتی در سند جدید این آقا
باتشکر از راهنمایی هایتان

پاسخ ها :

سیدبکتاش حجتی

جناب آقای سیدبکتاش حجتی :

با درود خدمت شما هموطن گرامی
توضیحات شما کمی نامفهومه.
اوّل. اگر بستگان شما یه زمین با سند رسمی خریده باشه که کسی نمیتونه اونو بفروشه.
دوّم. به هر ترتیب اگر سند رسمی گم شده باشه، میشه برای گرفتن المثنی اقدام کرد حتی اگر کپی هم نداشته باشه. اما اگر سند عادی بوده و گم شده، فقط باید بگرده پیداش کنه و اثباتش نه اینکه محال باشه ولی چیزی نزدیک به محاله.
سوّم. به نظر می‌رسه سند عادی بوده وگرنه اون شخص نمیتونست با الزام، سند رسمی بگیره.
موفق باشید