مشاوره حقوقی رایگان - زمان پرداخت دیه

باسلام وقت بخیر خدمت وکلای عزیز کشورم ایران.... بنده در تاریخ چهارم فروردین هزار و چهارصد 1400/1/4 تصادف کردم اقدامات لازم را انجام دادم امروز یعنی شانزدهم شهریور هزار و چهارصد1400/6/16رای صادر شده، دو مورد مجهول برام مونده در انتهای حکم بعد از مشخص شدن دیه نوشته شده که (از کتاب پنجم تعزیرات و جدول شماره شانزده قانون بوجه سال 99) آیا اینجا که نوشته بوجه سال نود و نه قراره نسبت به اون سال دیه پرداخت بشه؟ در حالی که بنده فروردین هزار و چهارصد تصادف کردم. و اگر قرار باشه بنا به تاریخ رای نهایی که امروز هست، پرداخت بشه، (الان در ایام حرام هستیم آیا دو برابر است یا خیر مورد) دوم پزشک قانونی یک مورد از جراحت را به کل لحاظ نکرده در حالی که مینوشت. پای چپ از زانو تا مچ به کل کبود بود عکس هم انداختم گفتن کشیدگی هست حدود یک ماه با عصا راه میرفتم (عکس با موبایل هم دارم یک پا دوبرابر پای دیگه و کامل کبود،البته فکر نکنم عکس دوربین قابل استناد باشه) در عکس پزشکی که موجود هست هم که موردی نبود فقط کبودی بودکه در عکس پزشکی فابل رویت نیست ) میخواستم بدونم آیا جای اعتراض داره یا خیر... خدا پشت و پناهتان باشه، شرمنده طولانی شد

پاسخ ها :

سعيد  كافي اناركي

جناب آقای سعيد كافي اناركي :

سلام هم وطن. دیه شما مطابق نرخ سنه 1400 پرداخت خواهد شد. امتیاز ایام حرام برای زمان سانحه است نه یوم ادای دیه. در مورد نقص نظر پرشکی قانونی، اگر حکمتون قطعی نشده موارد رو با ضمیمه سند و سرح ماوقع به دادگاه تجدید نظر اعلام کنید در غیر این صورت اگر حکم قطعی است. در شرایط بسیار دشواری ممکنه بتونید دوباره شکایت کنید و بابت این عارضه مغفول مونده مطالبه دیه کنید. توفیق داشته باشید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام خیر دیه بر اساس زمان صدور حکم و زمان پرداخت دیه ،
محاسبه خواهد شد و محکوم علیه باید پرداخت نماید . خیر 1/3 به مبلغ دیه اضافه نخواهد شد چون ..
اگر در گزارش پزشکی قانونی موردی از مصدومیت لحاظ نشده باشد می توانید اعتراض نمایید و

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

اوﻻً، دﯾﻪ ﻫﻤﻮاره ﺑﻪ ﻧﺮخ روز ﭘﺮداﺧﺖ ﻣﯽﺷﻮد و در اﯾﻦ اﻣﺮ اﺧﺘﻼﻓﯽ ﻧﯿﺴﺖ؛ ﺣﮑﻢ ﻣﺬﮐﻮر در ﻣﺎده 13 ﻗﺎﻧﻮن ﺑﯿﻤﻪ اﺟﺒﺎري ﺧﺴﺎرات وارد ﺷﺪه ﺑﻪ ﺷﺨﺺ ﺛﺎﻟﺚ در اﺛﺮ ﺣﻮادث ﻧﺎﺷﯽ از وﺳﺎﯾﻞ ﻧﻘﻠﯿﻪ ﻣﺼﻮب 1395 ﻣﺒﻨﯽ ﺑﺮ ﭘﺮداﺧﺖ

دﯾﻪ ﺑﻪ ﺑﻬﺎي روز ﺑﺮ اﯾﻦ اﻣﺮ ﺗﺄﮐﯿﺪ و ﺗﺼﺮﯾﺢ دارد. ﺛﺎﻧﯿﺎً، ﻋﺪم اﻗﺪام ﺑﺮاي ﻣﻄﺎﻟﺒﻪ دﯾﻪ از ﻧﺎﺣﯿﻪ ﻣﺠﻨﯽﻋﻠﯿﻪ ﯾﺎ وراث وي (ﻣﺘﻮﻓﯽ)، ﻣﻮﺟﺐ ﺳﻘﻮط ﺣﻖ ﻣﺬﮐﻮر ﺑﺮاي آﻧﺎن ﻧﯿﺴﺖ و ﻟﺬا ﻫﺮ زﻣﺎن ﻣﯽﺗﻮاﻧﻨﺪ اﯾﻦ ﺣﻖ را ﻣﻄﺎﻟﺒﻪ ﮐﻨﻨﺪ. ﺛﺎﻟﺜﺎً، دﻟﯿﻠﯽ ﺑﺮ اﯾﻦﮐﻪ ﻋﺪم ﻣﻄﺎﻟﺒﻪ اﻓﺮاد ﻣﺬﮐﻮر ﻣﻮﺟﺐ ﺗﻨﺰل دﯾﻪ ﺑﻪ ﻗﯿﻤﺖ روز ﺣﺎدﺛﻪ ﺑﺎﺷﺪ، در ﻗﺎﻧﻮن ﭘﯿﺶﺑﯿﻨﯽ ﻧﺸﺪه اﺳﺖ. ﺿﻤﻨﺎً ﭼﻨﺎنﭼﻪ ﺑﯿﻤﻪﮔﺮ ﻣﻄﺎﺑﻖ ﻣﺎده 32 ﻗﺎﻧﻮن ﻣﺬﮐﻮر ﺑﻪ وﻇﺎﯾﻒ ﻗﺎﻧﻮﻧﯽ ﺧﻮد در اﯾﺪاع ﻣﺒﻠﻎ ﺧﺴﺎرت ﺑﻪ ﺻﻨﺪوق ﺗﺄﻣﯿﻦ ﺧﺴﺎرتﻫﺎي ﺑﺪﻧﯽ اﻗﺪام ﮐﺮده ﺑﺎﺷﺪ، وﻓﻖ ﻣﺎده 37 اﯾﻦ ﻗﺎﻧﻮن ﺑﺮي اﻟﺬﻣﻪ ﻣﺤﺴﻮب ﺷﺪه و ﻣﻮﺟﺒﯽ ﺟﻬﺖ ﭘﺮداﺧﺖ ﻣﻌﺎدل دﯾﻪ ﺑﻪ ﻗﯿﻤﺖ روز ﻧﻤﯽﺑﺎﺷﺪ.
در مورد فوت تغلیط دیه در ماه های حرام داریم نه جراحات