مشاوره حقوقی رایگان - توقیف خودرو

سلام. یک نفر از من خودرو خریده که تقریبا یک چهارم مبلغ را بمن داد و قرار شد مانده مبلغ را فردا به حسابی که به ایشان دادم واریز کند. شخص متواری و من مجبور شدم کل مبلغ خودرو را از کسی که خریده بودم را بپردازم و در حال حاضر وکالت فروش بنام بنده تنظیم شده.
البته خودرو را پیدا کردم که شخصی از یک نمایشگاه که مبایعه نامه تنظیم کرده اند و کل مبلغ خودرو را به این شخص پرداخت کرده اند.
این شخص هم تلفنش در دسترس نیست و در خانه اش ام که چندین بار مراجعه کردم نبود.
لطف بفرمایید راهنمایی کنید.گیج شدم

پاسخ ها :

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

با مراجعه به دفترخدمات الکترونیک قضایی میتوانید شکایت کلاهبرداری کنید یا دادخواست حقوقی فسخ و استرداد خودرو بدهید و همزمان خودرو را توقیف کنید

مهدی پیراسته

مهدی پیراسته:

بسمه تعالی .

بیع طبق ماده 338 یعنی تملیک عین به
عوض معلوم . در بیع عوض معلوم ثمن است فقط در (معاوضه) کالا در قبال کالا بفروش میرسد .در عرف دادوستد بیع یعنی مبادله ء کالا با پول ... پس بنظر بنده هنوز بیعی میان شما و خریدارتان صورت نگرفته است هر چند قانونگذار گفته است که بیع به ایجاب و قبول واقع میشود اما از طرفی هم گفته است بیعی که قبل از آن طرفین قدرت بر تسلیم عوضین نداشته باشند باطل است چرا که تملیک پول به شما صورت نگرفته است.
وطبق ماده 343 قانون مدنی این بیع بلاشرط است و شرط زمانی برای تحویل مبیع و پول گذاشته نشده طبق ماده ء 367 قانون مدنی در صورت تاخیر در تسلیم مبیع یا ثمن ممتنع مجبور به تسلیم میشود در صورتی که زمان تسلیم زمان حال باشددر نهایت طبق ماده 395قانون مدنی اگر مشتری در موعد معین ثمن را تادیه نکند فروشنده حق خواهد داشت اجبار خریدار به فسخ یا پرداخت ثمن را بخواهد