مشاوره حقوقی رایگان - تعدیل اجاره بهای ماهیانه مغازه بعلت تورم

سلام
من مغازه خودم را که هم ملکیت و هم سرقفلی برایِ خودم است را بمدت 5 سال اجاره داده ام. مبلغ اجاره، ماهیانه 2میلیون تومان و 20 میلیون تومان هم ودیعه گرفته ام. اما مشکل اینجاست که ما هر 5سال را به یک قیمت اجاره داده ایم. اجاره هر 5 سال بصورت ماهی 2میلیون تومان است.
مستاجر بنگاه املاک است و سر ما کلاه گذاشته است. اکنون 2سال از مدت اجاره گذشته است و 3سال باقیمانده. هر 2سال را ماهیانه 2 میلیون تومان پرداخت کرده و قبول نمیکند که اجاره را افزایش دهیم. مغازه را سال 98 اجاره داده ایم و تا سال 1403 ادامه دارد. اکنون ما دادخواستِ افزایشِ اجاره بها بعلت تورم رو داریم.آیا میتوانیم دادخواست دهیم و اجاره را قانونی افزایش دهیم؟

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
عرفا هر ساله باید افزایش احاره بها مطابق عرف منطقه صورت پذیرد ولیکن. اراده طرفین نیز در ان ملاک است واراده شما با توافق این بوده که اجاره بها بر همین اساس باشد درهرصورت تصمیمگیری با دادکاه است