مشاوره حقوقی رایگان - سرقفلی

با سلام، پدر من چند سال قبل فوت شده و طبق انحصار وراثت 1/6 از دارایی پدرم به مادر بزرگم رسید. پدر من یک منزل مسکونی و یک باب مغازه به صورت سرقفلی داشت. در زمان حیات مادر بزرگم ایشون در دفتر اسناد رسمی سهم خودش رو به ما انتقال داد و بعد از فوت ایشون عموهای بنده که صاحب ارث مغازه شده بودن. بعد از دریافت مبلغی صلح نامه ای رو امضا کردن و سهمشون رو انتقال دادن ولی مالیات بر ارثشون رو واریز نکردن سوال: آیا این انتقال قهری است یا نیاز به اجازه از مالک دارد؟ و اینکه من میتونم ازشون شکایت کنم که مالیاتشون رو واریز کنن؟

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
انتقال قهری محسوب نمیشود و حتما نیاز به رضایت مالک دارد
بله می توانید شکایت نمایید ولی

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود
انتقال به ورثه قهری است مادربزرگ سهمشون را به شما صلح کردند اگر عموها مجزا در سرقفلی سهم داشتند و به شما انتقال دادند امری است علی حده که نیاز به اجازه مالک دارد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام انتقال سرقفلی ، به ورثه ، قهری محسوب میشود و نیاز به اجازه مالک نیست . و ورثه باید مالیات بر ارث را پرداخت نمایند ، حالا اگر یکی ار ورثه سهم خود را از سرقفلی انتقال بدهد ، فروشنده باید مالیات بر ارث را پرداخت نمایید و
اجاره مالک هم لازم است
پس عموها باید مالیات بر ارث را پرداخت نمایند و اجاره مالک هم لازم است و در صورت عدم پرداخت مالیات توسط فروشنده ( یکی از ورثه ) ، خریدار می تواند دادخواست مطالبه وجه مالیات را را به طرفیت فروشنده مطرح نماید