مشاوره حقوقی رایگان - وصیت یک سوم اموال

سلام. پدر من هفت سال پیش به رحمت خدا رفته و پارسال هم مادرم فوت کرد. پدرم در وصیت خود عنوان کرده بود یک سوم اموالش را صرف خیرات کنیم و تا یک سال اموال را نفروشیم . ما صلاح دانستیم تا زمان حیات مادرمان به ملک او دست نزنیم گر چه یک خانه را 3 سال قبل فروختیم و همچنین در این مدت خیرات زیادی هم برای ایشان کرده ایم. میخواستم بدانم مبنای زمانی محاسبه یک سوم سهم پدرمان چه زمانی است؟
بعضی از وراث میگویند همان یک سال بعد از زمان پدر که خودش در وصیت نامه تعیین کرده و برخی دیگر میگویند در زمان فروش ملک. لطفا از لحاظ حقوقی راهنمایی کنید؟
آیا یک سوم به اجاره بها های املاک در این چند سال تعلق می گیرد یا نه؟ آیا حقوق پدر که بعد از فوت او به حساب مادر میرفته هم شامل یک سوم می شود؟
هزینه های خیرات برای ایشان در این مدت چطور محاسبه شود برای یک سوم؟
بسیار سپاسگزارم.

پاسخ ها :

پرسشگر :

لطفا جواب بدید. خیلی مهمه

پگاه احمدی

سرکار خانم پگاه احمدی :

با سلام. یک سوم اموال عددی متغیر نیست. هر زمان که تقسیم انجام می شود این عدد نیز کسر می شود. حقوق مادر مشمول نمی گردد.

پرسشگر :

لطفا دقیقا مشخص کنید که یک سوم را پس از یکسال از فوت پدر تعیین کنیم (به قیمت همان روز) و با درنظرگرفتن سود متعارف بانکی آن پول یا در این زمان فروش با گذشت 7 سال ؟
به دو سوال دیگرم هم لطفا پاسخ دهید

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

از همان زمان انجام به وصیت یک سال و یک سوم حساب میشود.

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود
1/3 از زمانی که اعلام نمودند اگر گفتند شامل کلیه اموال همه آن مشمول می گردد