مشاوره حقوقی رایگان - صرف نظر از قصاص قاتل

باسلام و خسته نباشید. پس از قتل فرزند که مجرد بوده، پدر و مادر به عنوان ورثه ایشان مشخص شدند. بعد از چند سال پدر نیز درگذشت و ورثه او شامل همسر و دیگر فرزندان بودند و دو سال بعد یکی دیگر از فرزندان که متاهل بوده و شامل فرزند و همسر می باشد نیز فوت کرده است. اخیراً مادر و بقیه فرزندان و همچنین فرزند برادر دوم که فوت کرده بدون هیچ گونه شرطی ( یعنی در پرونده بابت رضایت قید نشده که باید دیه پرداخت شود) از قصاص قاتل صرف نظر کردند ولی مبلغی از جانب خانواده قاتل به حساب مادر واریز شده است.
برای صرف نظر کردن از قصاص قاتل علاوه بر رضایت مادر مقتول آیا نیازی به رضایت بقیه خواهران و برادران و پسر برادر دوم که فوت شده نیز بوده است؟
همسر و فرزند برادر دوم که فوت کرده سهمی از این پول خواهند برد یا این که کل مبلغ شامل مادر می شود؟
در صورتی که تنها شامل مادر مقتول می شود. لطفاً بفرمایید به استناد کدام ماده قانونی؟ متشکرم.

پاسخ ها :

رحيم  رمضان اشرفي

رحيم رمضان اشرفي :

با سلام
وقت بخیر
پاسخ سوال اول: بله با استناد به ماده 353 قانون مجازات اسلامی هرگاه صاحب حق قصاص فوت کند، حق قصاص به ورثه او میرسد حتی اگر همسر مجنیٌ علیه باشد.
پاسخ به سوال دوم: هر کسی که حقی برای ایشان به وجود آید در صورت فوت به ورثه ایشان منتقل می‌شود.
پاسخ به سوال سوم: بله
حق متوفی به ورثه ایشان می‌رسد